hackeri-zneuzili-reklamy-na-youtube-k-tezbe-kryptomeny
Novinka Hackeři zneužili reklamy na YouTube k těžbě kryptoměny

Hackeři zneužili reklamy na YouTube k těžbě kryptoměny

Mirek Kočí

Mirek Kočí

30. 1. 2018 18:00

Podle americké stanice Fox News hackeři pronikli do sítě s reklamami streamovací platformy YouTube, která patří společnosti Alphabet, a nainstalovali zde software k těžení kryptoměny monero. Se škodlivým kódem se potýkali hlavně uživatelé v Japonsku, Francii, Tchajwanu, Itálii a Španělsku.

Reklama

Společnost Trend Micro, která se zaměřuje na kybernetickou bezpečnost, uvedla, že útok v podobě reklam začal minulý týden ve středu. Firma předpokládá, že hackeři si YouTube vybrali především kvůli popularitě, neboť čím větší výpočetní výkon se na těžbu kryptoměny soustředí, tím větší je zisk.

Firma Alphabet, která vlastní portál YouTube, již uvedla, že škodlivé reklamy zablokovala během necelých dvou hodin. Podnik, pod který Google patří, rovněž zablokoval uživatele, kteří se snažili reklamy k těžbě využít.

Těžba kryptoměny na Youtube uživatelům této služby výrazně snižovala výkon dotčeného počítače. V případě zmíněných škodlivých reklam si těžební kód vyhradil pro získávání virtuální měny až 80 procent výpočetního výkonu počítače, uzavírá zpráva Trend Micro.

Hackeři zneužili reklamy na YouTube k těžbě kryptoměny
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: 1 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama