herni-notebooky-asus-rog-strix-scar-15-a-17-maji-ultrarychle-displeje
Novinka Herní notebooky Asus ROG STRIX SCAR 15 a 17 mají ultrarychlé displeje

Herní notebooky Asus ROG STRIX SCAR 15 a 17 mají ultrarychlé displeje

Mirek Kočí

Mirek Kočí

8. 2. 2021 12:45

Asus zahajuje v České republice prodej prémiových herních notebooků ROG Strix SCAR 15 a ROG Strix SCAR 17, které byly navrženy tak, aby poskytly hráčům eSportu nekompromisní zážitky v soutěžních turnajích.

Reklama

Strix SCAR 17 je vybaven 17,3palcovým IPS panelem, který kombinuje rozlišení Full HD s obnovovací frekvencí 360 Hz a dobou odezvy 3 ms. Ve srovnání se standardním 240Hz panelem, který se běžně na turnajích používá, snižuje 360Hz displej zpoždění mezi novými snímky o 33 %.

Menší Strix SCAR 15 má 15,6palcovou obrazovku s obnovovací frekvencí 300 Hz a dobou odezvy 3 ms. Pro hráče, kteří požadují plynulost a více detailů zároveň, jsou SCAR 15 a 17 k dispozici také s novými WQHD panely, které mají obnovovací frekvenci 165 Hz a dobu odezvy 3 ms.

Všechny displeje se chlubí pokrytím barevného prostoru DCI-P3 a podporou technologie Adaptive-Sync, která synchronizuje obnovovací frekvenci displeje s obnovovací frekvencí GPU, aby se zabránilo trhání obrazovky. Maximální výkon počítačů zajistí procesor AMD Ryzen 9 5900HX, který má 8 jader a 16 vláken a tak si hravě poradí i s náročným multitaskingem. Potěší výkonná grafická karta GeForce RTX 3080.

Ve svých nejlepších konfiguracích jsou SCAR 15 a 17 k dispozici s 64 GB paměti (DDR4-3200) a dvěma 1TB jednotkami SSD v RAID 01. Každý disk NVMe SSD má přístup ke čtyřem PCIe linkám přímo od procesoru a přenosové rychlosti v RAID 0 tak stoupají až k hodnotě 7 000 MB/s. Paměť a úložiště lze přitom volně upgradovat díky speciálně navržené konstrukci s vyskakovacím šroubem, která umožňuje rychlý přístup ke dvěma SO-DIMM slotům a dvěma slotům M.2.

V oblasti eSportu je jakékoli zpoždění klávesnice nežádoucí, takže nové opticko-mechanické spínače řady 2021 Strix SCAR registrují stisk infračerveným laserovým paprskem, čímž eliminují zpoždění odskoku a zkracují dobu odezvy pouze na 0,2 milisekundy. Životnost spínačů charakterizuje údaj 100 milionů stisknutí.

Ve výbavě počítačů nechybí ani propracované chlazení, soustava čtyř reproduktorů, 90Wh baterie, vylepšený samočisticí chladicí systém či technologie 0dB. Díky té se ventilátory úplně vypnou, když teplota CPU a GPU klesne v tichém režimu pod 60 °C.

Dostupnost a cena

Nové notebooky ze série Strix jsou v prodeji od dnešního dne.

Herní notebooky Asus ROG STRIX SCAR 15 a 17 mají ultrarychlé displeje
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama