herni-pecky-ktere-nezestarnou-vyber-legendarnich-titulu
Historie Článek Herní pecky, které nezestárnou – výběr legendárních titulů

Herní pecky, které nezestárnou – výběr legendárních titulů | Kapitola 3

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

17. 1. 2013 12:00 77

Seznam kapitol

1. Adventury 2. Strategie 3. Závodní hry 4. RPG hry 5. Akční hry

Koupíte si hru za tisícovku a po pár hodinách vás už nebaví. Máte našlapané herní dělo s úžasnou grafikou, ale je to na nic – nové hry vás prostě nechytají u srdce. Zavzpomínejte s námi na legendy, u kterých grafika pěkně kulhala, ale se svou hratelností vás dostaly na dlouhé týdny. Nebo i měsíce. Vybíráme ty nejúspěšnější herní tituly.

Reklama

Oproti jiným žánrům, kde bychom mohli vynikající titulu přehazovat vidlemi, je žánr závodních her docela skromný. A navíc, pokud se budeme držet pouze platformy PC a vyřadíme takové ikony jako je Gran Turismo, Wipeout, nebo Forza Horizon, výběr se ještě zúží. Pojďme se na to podívat.

Death Rally

Death Rally je závodní hra viděná pohledem shora, kde se k vítězství vedle ježdění samotného musíte také umět ohánět se zbraní, klást pasti, najímat sabotéry, vydělávat peníze a za ně si nakupovat lepší vybavení pro váš pekelný stroj. Tato hra se v minulém roce dočkala remaku na platformu android a iOS. Zanedlouho poté se však zvedla vlna nespokojených hlasů a vývojáři z Remedy Entertainment na to zareagovali a bryskně přinesli i verzi pro PC.

Herní pecky, které nezestárnou – výběr legendárních titulů
i Zdroj: PCTuning.cz

Série Need for Speed

I když poslední díl Need for Speed, který nese podtitul Most Wanted – A Criterion Game, nebyl zrovna moc hrdým pokračováním, v této vyleštěné arkádové sérii, obsahující stovky nebezpečných licencovaných aut, najdeme spoustu kousků, které rozhodně stojí za pozornost. Mým favoritem je například NFS: Hot Pursuit, ale zmínit musíme i NFS Most Wanted, nebo NFS Underground.

Herní pecky, které nezestárnou – výběr legendárních titulů
i Zdroj: PCTuning.cz

Série F1

Série F1 je jako protiváha pro sérii NFS. Tento simulátor závodů formulí se pyšní vysokou realističností a krok po kroku vás provede všemi nezbytnostmi – od tréninku a vyladění monopostu, přes kvalifikaci a samotné závody. Vedle realističnosti však vývojáři z Codemasters, kteří za touto hrou stojí, nezapomínají ani na licence a grafické zpracování. To se na tomto poli tradičně řadí k úplné špičce.

Herní pecky, které nezestárnou – výběr legendárních titulů
i Zdroj: PCTuning.cz

Série Colin McRae Rally

Opět jde o sérii, která se pyšní vysokou realističností a opět za ní stojí vývojáři z Codemasters. V Anglii prostě tento typ her umí. Série Colin McRae Rally se na svět začala klubat v roce 1998, v době největší slávy Colina McRae. I ona sama si však dokázala najít mnoho fanoušků a to i mezi hráči, kteří tomuto specifickému druhu motosportu obvykle moc neholdují. Vedle perfektního jízdního modelu byly její velkou devizou licence, díky nimž jsme se mohli projet prakticky ve všech rally speciálech, například i v tuzemské Škodě Felicii Kit Car.


Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama