herni-pecky-ktere-nezestarnou-vyber-legendarnich-titulu
Historie Článek Herní pecky, které nezestárnou – výběr legendárních titulů

Herní pecky, které nezestárnou – výběr legendárních titulů | Kapitola 4

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

17. 1. 2013 12:00 77

Seznam kapitol

1. Adventury 2. Strategie 3. Závodní hry 4. RPG hry 5. Akční hry

Koupíte si hru za tisícovku a po pár hodinách vás už nebaví. Máte našlapané herní dělo s úžasnou grafikou, ale je to na nic – nové hry vás prostě nechytají u srdce. Zavzpomínejte s námi na legendy, u kterých grafika pěkně kulhala, ale se svou hratelností vás dostaly na dlouhé týdny. Nebo i měsíce. Vybíráme ty nejúspěšnější herní tituly.

Reklama

Žánr RPG je velice populární a na PC hojně zastoupený. Vybrat z něj několik legendárních her tedy nebude žádný problém – spíše naopak. Legend se najde tolik, že člověk pomalu neví, které zmínit dřív.

Série Diablo

I když poslední díl série nezaznamenal mnoho nadšených ohlasů, stále se jedná o legendu, která v podstatě dala vzniknout novému sub-žánru real-time RPG. Série započala v roce 1996 a naše srdce si získala především spoustou lootu, který jsme cestou za Diablem, záporákem hry, schraňovali a povedeným multiplayerem, který umožňoval projít si dobrodružství se svými přáteli, nebo s neznámými hráči z celého světa.

Herní pecky, které nezestárnou – výběr legendárních titulů
i Zdroj: PCTuning.cz

Série Fallout

První díl této série byl vydán v roce 1997 společností Interplay, která ji také vyvíjela. Jednalo se o izometrické RPG, jež si získalo fanoušky neotřelým postapokalyptickým světem, komplexností a jedinečnou mytologií. Nechyběla mu však ani obrovská volnost a dynamika hry, díky které šlo tento titul hrát i opakovaně. A na závěr samozřejmě musíme zmínit i humor, který vyvažovala spousta odkazů na aktuální a mnohdy zbytečné bolístky společnosti – války atd.

Herní pecky, které nezestárnou – výběr legendárních titulů
i Zdroj: PCTuning.cz

Série Baldur´s Gate

Série Baldur´s Gate využila námětu Dungeons & Dragons a je zasazená přímo do světa Forgotten Realms. Začínáte jako učeň a chráněnec mága Goriona, velmi záhy se však už budete protloukat na vlastní pěst, nebo s dalšími věrnými pomocníky, nebo příležitostnými dobrodruhy. Nejzajímavější složkou této hry je tzv. reputace, která ovlivňuje vaši interakci s NPC postavami na základě vašeho předchozího jednání. A výjimečné samozřejmě byly i předměty – meče, boty, amulety atd., na které si hráči RPG obvykle potrpí.

Série The Elder Scrolls 

Fantasy RPG od vývojářské společnosti Bethesda Game Studios je unikátní ve své důslednosti, díky níž byl vytvořen svět se vším všudy. Nechybí mu vlastní mytologie, kultura, historie, písmo, kalendář, prostě nic. Něco jako Star Trek z minulosti. V této sérii si hráči mohou plnit různé questy, ale také se bez omezení toulat po kontinentu Tamriel, přidávat se k různým cechům, nebo vyrábět lektvary. I když můžu říct, že poslední díl s podtitulem Skyrim v době svého vydání obsahoval spoustu chyb, které byly k vzteku (zasekávající se postavy, koně, padající z hradeb atd.), stejně tato hra, podobně jako všechny ostatní díly, stála za to.

Herní pecky, které nezestárnou – výběr legendárních titulů
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama