Highendové joysticky: Virpil VPC Mongoost T50 a VKB Gladiator
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Článek Highendové joysticky: Virpil VPC Mongoost T50 a VKB Gladiator

Highendové joysticky: Virpil VPC Mongoost T50 a VKB Gladiator

Jan Schrenk

Jan Schrenk

29. 1. 2018 03:00 22

Seznam kapitol

1. Virpil a Gladiator 2. Virpil VPC Mongoos T50 3. Virpil vs. Warthog 4. Kompatibilita napříč výrobci 5. Střeva aneb co je to vačka
6. Ve jménu tuningu 7. VKB Gladiator Pro Mk.II 8. Knüppelgriff 9. Ergonomie 10. Dokonalá mechanika i další pasti

Dlouhé roky v simulátorovém světě high end představovala jediná páka. Minule recenzovaný Thrustmaster HOTAS Warthog. Jenže časy se mění a stejně, jako dochází k velkému oživení na poli samotných simulátorů, tak Prasákovi roste zdatná konkurence, třeba v podobě Virpila anebo VKB Gladiator PRO Mk.II. Uspěla? Hádejte

Reklama

V první části tohoto psaní jsme se věnovali zmíněnému Prasákovi, HOTASu Warthog. V jejím závěru jsem vás žádal se neunáhlit, a tak pevně věřím, že jste vydrželi a dnes si doplníte obrázek o tom nejlepším, co si ke křemíkovému létání lze pořídit. Ještě bychom na pravou míru měli uvést ono tvrzení „Ty nejlepší“. Samozřejmě existují ještě poloprofesionální či velmi malosériová řešení, zpravidla pseudorepliky konkrétních kokpitů. Ty ale startují na několika desítkách tisíc a pro běžné domácí létání se ani v celosvětovém měřítku takřka nepoužívají. Dnes tedy zakončíme prohlídku těch drahých, ale stále ještě sériových řešení.

Highendové joysticky: Virpil VPC Mongoost T50 a VKB Gladiator
i Zdroj: PCTuning.cz

Na pořadu dne máme východní sílu. Ruský Gladiator a běloruský Virpil jako by symbolizovaly fakt, že většina virtuálních letadel dneška pochází z moskevských studií.

A začneme trošku nestandardně. Protože se jediný mně známý Virpil nachází nemalých 400 km od mého kokpitu, požádal jsem o sepsání dojmů věhlasného žokeje rour a mixérů, Jaromíra. Nedivte se tedy slohového odskoku od mé jihočeštiny, protože vás čeká nejen takové pravé dobré moravské hanácké rozbor, ale hlavně rozbor technika tělem i duší. Takže Jaromíre, jdi na to:

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama