Hitman: Intro Pack – tajný agent se vrací. Po kouscích...
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Hitman: Intro Pack – tajný agent se vrací. Po kouscích...

Hitman: Intro Pack – tajný agent se vrací. Po kouscích... | Kapitola 4

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

21. 3. 2016 03:00 10

Seznam kapitol

1. Nájemný zabiják je na kousky 2. Všude samé VIP 3. Do Hitmana se nestřílí 4. Nebezpečné novinky 5. Pozlátko kam se podíváš 6. Hrát, nebo nehrát?

Výborná stealth akční hra Hitman: Absolution z roku 2012 se dočkala svého pokračování. To je lehce kontroverzní tím, že bude vycházet rozsekané na krátké epizody. První díl si pod názvem Hitman: Intro Pack nyní můžete pořídit v obchodech. Pokud stále nevíte, zdali vám to stojí za to, pokračujte ve čtení.

Reklama

Základní herní prvky doplňují také maličkosti jako například nářadí. Pokud toto nářadí narafičíte tak, aby ho některý ze zaměstnanců zahlédl, zajistíte si pár minut bez jeho přítomnosti. Tento zaměstnanec totiž půjde a nástroj uklidí, což mu chvíli trvá.

Vedle nářadí, které naleznete na každém kroku, narazíte v misích i na specifické vybavení/body. Tyto body jsou označeny jako zvláštní příležitosti, díky nimž můžete svůj cíl vyřídit nevšedním způsobem. Jak si to představit?

Při šmejdění po zámečku kupříkladu odposlechnete rozhovor, v němž se dozvíte, jaký je hostitelův oblíbený drink. Následně si počkáte na barmana, svléknete ho z oblečení a ukryjete ho ve skříni. Coby barman potom dojdete do kuchyně, seberete jed na krysy a postavíte se za bar, kde dáte jed do skleničky a počkáte na hostitele. Jakmile přijde, nalijete mu jeho oblíbený drink. Z jedu na krysy se mu neudělá dobře, takže se půjde vyzvracet na záchod. A zde už budete čekat vy. Jakmile se nakloní nad mísu, vylezete ze skříně a podržíte jeho hlavu v záchodové vodě, dokud ho neutopíte.

Hitman: Intro Pack – tajný agent se vrací. Po kouscích...
i Zdroj: PCTuning.cz

Dalším příkladem může být předčasné spuštění nákladného ohňostroje. Ten přiláká všechny přihlížející osoby a to včetně hostitelky, která se opře o zábradlí. Následně stačí už jen projít kolem ní a strčit ji přes zábradlí.

Jen v rámci prvních dvou misí je těchto možností hned několik. Z hlavy mě napadají minimálně dalších sedm, osm možností, ty vám ale nebudu prozrazovat, abyste byli překvapení. Objevování nových způsobů je vcelku příjemné a i provádění samotných poprav vás bude bavit. Při některých postupech si navíc budete připadat jako skutečné stroje na zabíjení. A to je u akční hry postavené na chladnokrevném zabíjení asi ta největší poklona.

Hitman: Intro Pack – tajný agent se vrací. Po kouscích...
i Zdroj: PCTuning.cz

Docela zajímavou novinkou oproti Hitman: Absolution je možnost lézt po okapech a šplhat po převisech po vzoru Rise of the Tomb Raider. Díky tomu se dostanete do vyšších pater, nebo se jednoduše vypaříte z dohledu v případě, kdy vás někdo spatří. Lezení je vcelku zábavné – když šplháte nad hlavami naštvané ochranky, skutečně se vám tají dech – a navíc rozšiřuje možnosti hratelnosti, což se u nelineární hry vždycky hodí.

Jako poslední stojí za zmínku zostřené vnímání. Po stisknutí příslušného tlačítku uvidíte všechny osoby i skrze stěny, přičemž osoby určené k zabití a potřebné předměty se vám zvýrazní. V rozsáhlejších prostorách to urychluje orientaci a podstatně to napomáhá plánování dalšího postupu.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama