HP EliteBook 2730p - tablet pro náročné
i Zdroj: PCTuning.cz
Mobilní zařízení Článek HP EliteBook 2730p - tablet pro náročné

HP EliteBook 2730p - tablet pro náročné | Kapitola 5

Tomáš Šulc

Tomáš Šulc

8. 5. 2009 00:00 4

Seznam kapitol

1. HP EliteBook 2730p - hardware 2. Design, materiály, rozměry 3. Baterie, klávesnice, touchpad 4. Vstupy/výstupy, OS, příslušenství 5. Zvuk, chlazení, záruka 6. Testy TFT displeje
7. Testy procesoru 8. Testy operační paměti 9. Testy grafické karty - standardní 10. Testy pevného disku 11. Test výdrže baterie 12. Vyhodnocení a závěr

Tabletům neboli notebookům s dotykovými displeji se v našich recenzích příliš nevěnujeme. Rozhodl jsem se to proto napravit a do dnešního testu jsem vybral tablet tak trochu pro náročné. EliteBook od HP totiž pro nadšence dotykového ovládání nabízí několik vylepšení, které dělají dotykové ovládání ještě komfortnější.

Reklama

Kvalita zvuku a reproduktorů

Vzhledem k tomu, že EliteBook 2730p má jen jediný reproduktor zespodu notebooku (ano, není zde ani stereo), mi nejspíš uvěříte, že kvalita reprodukce se dá přirovnat k průměrnému mobilnímu telefonu. Tohle se opravdu nedá nazvat ani průměrnou reprodukcí a jediné, na co repro ještě postačí je YouTube v té nejnižší kvalitě. Na všechno ostatní potřebujete bezpodmínečně sluchátka. Podrobněji se o kvalitě zvuku raději rozepisovat nebudu.

Chlazení - provedení

 -pro zvětšení klikněte-
i Zdroj: PCTuning.cz
-pro zvětšení klikněte-


-pro zvětšení klikněte-

Řešení chlazení nejspíše jako obvykle ničím nepřekvapí. Teplo od procesoru a čipsetu se odvádí jednou měděnou heatpipe na malý pasiv, který profukuje ventilátor a teplo se odvádí na levé straně. Ostatní komponenty jsou chlazené jen pasivně přes konstrukci laptopu.

  V klidu V zátěži
Procesor 40 °C 64 °C
Pevný disk 32 °C 35 °C

Teploty příjemně překvapily. Na přenosný počítač jsou i čísla v zátěži velmi pěkná. Také fakt, že ani v dlouhodobé zátěži se šasi nikde nezahřívá je jednoznačně plus.

Chlazení - hlučnost

Kancelářská práce ve Windows

V klidu je stroj opravdu tichý. Ventilátor se skoro netočí a i v klidu večer v posteli je ventilátor téměř neslyšitelný.

Plné zatížení notebooku

Zatímco v klidu je chlazení opravdu tiché, tak v zátěži začne větrák k mému překvapení docela silně funět. Hluk je takový, že jej dobře slyšíte i přes den a večer to pro někoho může být i dost nepříjemné. Na druhou stranu si nejsem jist, kdo bude na malém 12" dotykovém notebooku dělat nějakou práci náročnou na výkon procesoru.

Záruka

Notebooky HP EliteBook si budou většinou kupovat uživatelé, kteří s notebookem pracují a jsou na něm do jisté míry i závislí. HP proto ke standardní záruce Carry In (notebook jde do servisu, který má 30 dní na opravu) dává možnost přikoupení rozšíření. Tím rozšířením je Next Business Day plus ochrana proti náhodnému poškození v délce tří let. Notebook vám tedy HP opraví u vás doma následující pracovní den po nahlášení poruchy i v případě, že vám například spadl ze schodů. Jen si za tuto záruku něco připlatíte, konkrétně okolo 9000 korun.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama