hp-odmitlo-vylepsenou-nabidku-na-odkup-od-xerox
Novinka HP odmítlo vylepšenou nabídku na odkup od Xerox

HP odmítlo vylepšenou nabídku na odkup od Xerox

Mirek Kočí

Mirek Kočí

8. 3. 2020 16:00

Americký výrobce počítačů HP odmítl zvýšenou nabídku firmy Xerox na převzetí v hodnotě 35 miliard dolarů. Podle představitelů HP je i nová nabídka nízká a neúměrně by zvýhodňovala akcionáře Xeroxu.

Reklama

Xerox v únoru zvýšil svou nabídku o 2 dolary na 24 dolarů za akcii HP. Podílníci HP měli za akcii společnosti dostat 18,40 dolaru v hotovosti plus 0,149 akcie Xeroxu. Vedení HP však i tentokrát uvedlo, že ji nabídka podhodnocuje. Původní nabídku 22 dolarů za akcii HP odmítlo už v listopadu.

„Nabídka Xeroxu podhodnocuje HP a nepřiměřeně zvýhodňuje akcionáře Xeroxu na úkor akcionářů HP,“ uvedl šéf správní rady HP Chip Bergh. Akcionáři HP by se podle Bergha v případě uskutečnění transakce změnili v investory sloučeného podniku, který by byl zatížen nezodpovědně vysokým dluhem.

Plán na převzetí vzbuzuje pozornost, protože Xerox s burzovní hodnotou kolem 8,3 miliardy dolarů je podstatně menší než HP. Obě společnosti se dlouhodobě potýkají s negativními důsledky poklesu potřeby tištěných dokumentů a pracují na snižování nákladů. Fúze by jim mohla otevřít nové možnosti úspor.

HP odmítlo vylepšenou nabídku na odkup od Xerox
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama