hraci-pocitacovych-her-znaji-po-vikendu-nove-sampiony
Novinka Hráči počítačových her znají po víkendu nové šampiony

Hráči počítačových her znají po víkendu nové šampiony

Mirek Kočí

Mirek Kočí

16. 12. 2011 10:30 1

V neděli se v Praze uskutečnilo finále nejprestižnějšího českého turnaje v počítačových hrách. Celoroční maraton turnajů v počítačových hrách s názvem Intel Grunex Challenge vyvrcholil v neděli 11. prosince v herně BattleZone.

Reklama

Hráči akční střílečky Call of Duty 4, soutěžící ve strategické hře Starcraft 2 a virtuální fotbalisté ve hře FIFA 12 soutěžili celý rok o účast na tomto finálovém turnaji, z něhož si díky společnostem Intel, MSI a Big Shock! hráči mohli odnést ceny v hodnotě 70 000 Kč. Pro turnaj ve hře Call of Duty 4 byla navíc připravena dotace 20 000 Kč v hotovosti.

První turnaje seriálu Intel Grunex Challenge se odehrály již na začátku roku a tuto neděli proběhlo vyvrcholení celé soutěže. Díky propracovanému systému kvalifikace se na prestižní závěrečný turnaj probojovali ti nejlepší domácí hráči nejznámějšího fotbalového simulátoru FIFA 12, strategické hry StarCraft 2 a u nás velmi populární střílečky Call of Duty 4, aby se poprali o lákavé hardwarové ceny v celkové hodnotě 70 000Kč!

Nejlepší se mohli těšit na procesory Intel Core i5, které jsou ideální právě pro hráče PC her. Pro další finalisty byly připraveny grafické karty a základní desky od společnosti MSI, které jsou také stavěné pro extrémní podmínky hráčů PC her.

Nepřehlédněte:

Finále Intel Grunex Challenge již tuto neděli

Celého seriálu se v průběhu roku zúčastnilo 182 týmů ve hře Call of Duty 4, 64 hráčů fotbalové hry FIFA 12 a 129 hráčů strategie StarCraft 2. Offline finále tak v herně BattleZone představovalo absolutní vrchol sezóny pro české hráče počítačových her. Hráči si pochvalovali hladký průběh všech tří turnajů, které se díky kvalitní přípravě a organizaci ze strany portálu Grunex dařilo držet v rámci plánovaného harmonogramu.

Hráči počítačových her znají po víkendu nové šampiony
i Zdroj: PCTuning.cz

Ze zápasů Call of Duty byl připraven živý komentovaný přenos pod taktovkou internetové televize GrunexTV a zápasy turnaje Starcraft 2 komentovali a vysílali kolegové z projektu SC2CZ.

Žádný z turnajů nebyl ochuzen o divácky atraktivní zápasy, dramatické momenty a napínavé situace. V Call of Duty 4 byli diváci svědky snad hodinového prodloužení zápasu mezi týmy eSuba.INTEL a BW Gaming. Hráčům eSuby se nakonec podařilo odpor BW Gaming zlomit a postoupit do celkového finále, kde se neúspěšně utkali s TCM Gaming, kteří nastoupili v improvizované sestavě - to jim však nebránilo eSubu poměrně v klidu porazit.

TCM tak mezi dalšími čtyřmi kvalifikovanými týmy potvrdili roli favorita a stali se šampionem Intel Grunex Challenge ve hře Call of Duty 4. Díky tomu si členové tohoto týmu mohli odnést si 5x procesor Intel Core i5, 8 000 Kč v hotovosti a roční předplatné herního časopisu LEVEL.

Hráči počítačových her znají po víkendu nové šampiony
i Zdroj: PCTuning.cz

Starcraft 2 turnaj přinesl překvapení v podobě vynikající formy hráče s přezdívkou Thebis, jemuž se podařilo už ze základní skupiny překvapivě postoupit bez jediné porážky. V play-off ho čekal Headhunter, kterého Thebis po nepříjemném souboji nakonec porazil 2:1. Thebise poté poslal do pavouka poražených dle očekávání favorit, účastník letošního ESWC finále, hráč s přezdívkou Harpner.

Díky tomuto vítězství si Harpner zajistil účast v celkovém finále a mohl v klidu čekat na výsledky pavouka poražených, z něhož vyšel jeho finálový soupeř. Tím se po tříkolovém souboji s Headhunterem stal opět Thebis a velké finále mohlo začít. Thebisovi se dařilo držet s favoritem, navzdory očekávání, krok velmi dobře, kdy si vynutil za stavu 2:2 rozhodující zápas.

Hráči počítačových her znají po víkendu nové šampiony
i Zdroj: PCTuning.cz

Harpner se pak rozhodl Thebise překvapit a vsadil vše na jednu kartu - jeho all-in taktika by mu možná vyšla, kdyby ale neudělal školáckou chybu a omylem nezrušil budovu potřebnou pro stavbu kanónů. I přesto se Harpnerovi dařilo poměrně dlouho odolávat nájezdům Thebise, ale ani jeho houževnatost mu nakonec nebyla nic platná - za tak vážné počáteční chyby se zkrátka na špičkové úrovni platí. Thebis tak porazil favorita a stanul na pozici vítěze Intel Grunex Challenge za Starcraft 2. Díky skvělému výkonu se tak může těšit z procesoru Intel Core i5 a ročního předplatné herního časopisu LEVEL.

Pět nejlepších virtuálních fotbalistů ČR se ve FIFA 12 snažilo vybojovat hodnotné ceny a titul, ovšem na vítězství mohl dosáhnout pouze jeden z nich. Na hráčích byla vidět nervozita, občas se jim nepodařilo, co obvykle při tréninku neomylně vychází, nechybělo ani vzájemné hecování a popichování, které k podobným soutěžím patří. Ve finále proti sobě stanuli favorit DIDA a Sampino.

Call of Duty 4:

  • TCM Gaming

  • eSuba.INTEL

  • Cracked Gamers

  • FIFA 12

  • BW.DiDa

  • FeW.SampinO

  • eXtatus.Kuza

StarCraft 2:

  • eXtatus.Thebis

  • eXtatus.Harpner

  • Ai.h34D_hUnT3R

DiDa, hrající za populární Real Madrid, po vyrovnaném souboji Sampina porazil celkovým skóre 2:0 na zápasy a zařadil se po bok hráčů TCM a Thebise. Sampino určitě ale nemusí smutnit, protože za druhé místo si domů odvezl kvalitní grafickou kartu MSI N550GTX. Pohár a základní desku MSI za 3. místo si domů odvezl hráč s přezdívkou Kuza.

Obdiv ale zaslouží nejen absolutní vítězové, ale všichni, kteří se do LAN finále probojovali. Gratulujeme a těšíme se na další podobné akce v příštím roce!

Zdroj: Grunex

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama