hru-od-elona-muska-sefa-tesla-motors-si-muzete-zahrat-v-prohlizeci-naprogramoval-ji-kdyz-mu-bylo-12-let
Apple Novinka Hru od Elona Muska, šéfa Tesla Motors, si můžete zahrát v prohlížeči. Naprogramoval ji, když mu bylo 12 let

Hru od Elona Muska, šéfa Tesla Motors, si můžete zahrát v prohlížeči. Naprogramoval ji, když mu bylo 12 let

Mirek Kočí

Mirek Kočí

15. 6. 2015 21:00 1

Elona Muska většina lidí zná především jako zakladatele PayPalu a šéfa společností  Space X a Tesla Motors. Málokdo však tuší, že tento technologický vizionář začínal jako programátor.

Reklama

Svou první 8bitovou hru naprogramoval Elon Musk ve dvanácti letech, kdy ještě s rodiči žil v Jihoafrické republice. Titul s názvem Blastar vychází z podobného principu jako známá vesmírná střílečka Space Invaders.

Hra neoplývá přívětivou grafikou či rozmanitými funkcemi, ale i přesto by si ji možná někteří z vás chtěli vyzkoušet. Díky jednomu z inženýrů společnosti Google je to nyní možné a ani pro to nemusíte mnoho udělat.

Tomas Lloret Llinares totiž původní zdrojový kód upravil tak, aby hra běžela v prohlížeči s podporou HTML5. Stačí otevřít web blastar-1984.appspot.com a vesmír je váš.

Není bez zajímavosti, že po dokončení Blastaru a uveřejnění jeho kódu mladý Elon od jednoho jihoafrického technologického časopisu obdržel odměnu ve výši 500 dolarů. První větší úspěch si tak rodák z Pretorie připsal na konto již v roce 1984. Dnes je šéf Tesla Motors mnohými označován za jednoho z nejvlivnějších mužů a srovnáván s vizionáři, jakými byli Leonardo da Vinci, Thomas Alva Edison, nebo Steve Jobs.

Zdroj: TechSpot

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama