hry-v-kamennem-obchode-v-australii-treba-i-krabicky-bez-obrazku
Novinka Hry v kamenném obchodě v Austrálii? Třeba i krabičky bez obrázků

Hry v kamenném obchodě v Austrálii? Třeba i krabičky bez obrázků

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

9. 3. 2016 15:00 7

Někdy může nadměrné plnění zákonů způsobit situaci, kdy v prodejně uvidíte jen bílé papíry s logem R18+ a názvem hry. Žádná barevná krabička s obrázky. A přitom stačí tak málo.

Reklama

Obchodní dům Target bere zákony v Jižní Austrálii až moc přísně, nebo je dobře nečte. Stala se totiž taková kuriózní situace, kdy ve celém regálu s počítačovými hrami pro dospělé, tedy ty s ratingem R18+ (střílečky a další drasťárny), byly přelepené bílým papírem s logem ratingu a názvem hry. Tamní zákony totiž například uvádí, že hry pro dospělé musí být oddělené od ostatních, označené cedulí, že se jedná o hry pro 18+ nebo že musí být obal zakrytý, aby nebyl vidět, a název hry musí mít na výšku maximálně 10 mm.

Hry v kamenném obchodě v Austrálii? Třeba i krabičky bez obrázků
i Zdroj: PCTuning.cz


Zdroj:

NeoGAF

Důležité je, že v zákonech je slovíčko nebo, jelikož má prodejce na výběr. Co vedlo obchodní řetězec k tomuto kroku opravdu netuším. Nechat vyrobit jednu cedulku nebo tisknout pro každou krabičku na půlku papíru informace s ratingem a názvem hry je na dlouho a také určitě dražší.

Herní server Kotaku se zeptal na vyjádření přímo řetězce Target. Ti uvedli, že se nejedná o firemní politiku, ale že tak učinil jeden obchod dle svého rozhodnutí a vzniklá situace je již napravena.

Zdroj: TweakTown

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama