hry-v-predbeznem-pristupu-uz-i-na-gogu-vhodne-tituly-vybira-sam-cd-projekt
Novinka Hry v předběžném přístupu už i na GOGu, vhodné tituly vybírá sám CD Projekt

Hry v předběžném přístupu už i na GOGu, vhodné tituly vybírá sám CD Projekt

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

29. 1. 2016 12:00 1

CD Projekt ve svém distribučním kanálu GOG zavedl obdobu tzv. „Early Access“ neboli předběžného přístupu ke hrám. V rámci tohoto programu si zájemci mohou zahrát některé zajímavé hry dříve, než dojde k jejich vydání.

Reklama

Také pro tvůrce her je předběžný přístup poměrně lákavý, neboť díky tomu dostanou peníze za hru již během vývoje, nehledě na zpětnou vazbu, která se vždycky hodí. Bohužel Early Access je často zneužíván lidmi, kteří prostě jen zkouší štěstí s naprostými paskvily. A tomuto nešvaru se v GOGu rozhodli postavit.

Hry v předběžném přístupu už i na GOGu, vhodné tituly vybírá sám CD Projekt
i Zdroj: PCTuning.cz

GOG tedy bude nabízet hry s předběžným přístupem, ovšem tyto hry budou procházet pečlivým výběrem. GOG se tak stává jakýmsi kurátorem – zárukou, že z nákupu hry nebude mít užitek pouze její autor, ale také samotný hráč.

V současné chvíli jsou v předběžné přístupu na GOGu k dispozici hry Starbound, Ashes of the Singularity, Project Zomboid, TerraTech a Curious Expedition. Nabídka her se samozřejmě postupně rozšíří.

A podle čeho že to v GOGu hry do Early Access vybírají? Na tuto otázku odpověděl generální ředitel Piotr Karwowski v rozhovoru pro Gamasutru: „Stručně řečeno, dáváme přednost kvalitě před kvantitou. Při konečném rozhodnutí se díváme na mnoho faktorů jako například vývojářský plán, aktuální hodnota hry, dosavadní výsledky nebo zkušeností vývojářů atd.“ 

Zdroj: PC Gamer

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama