huawei-je-na-prvnim-miste-patentoveho-zebricku-wipo
Novinka Huawei je na prvním místě patentového žebříčku WIPO

Huawei je na prvním místě patentového žebříčku WIPO

Mirek Kočí

Mirek Kočí

8. 5. 2016 18:00 1

Huawei se v roce 2015 umístil v čele žebříčku mezinárodních patentových žádostí dle Světové organizace duševního vlastnictví (WIPO). Čínská firma požádala o 3 898 patentů, o 456 více než v roce předešlém, a co do počtu předstihla například Qualcomm, Samsung, Sony nebo Hewlett-Packard. Není přitom bez zajímavosti, že první místo v tabulce jí patří už druhý rok po sobě.

Reklama

Počet patentových žádostí na základě dohody Patent Cooperation Treaty (PCT), která chrání patenty v rámci 148 zemí světa, za rok 2015 meziročně vzrostl o 1,7 % na 218 000, díky čemuž bylo dosaženo nového ročního maxima.

Kromě nejvíce podaných patentových žádostí dle WIPO, se Huawei v měsíci březnu posunul na čtvrté místo v pořadí mezi společnostmi podávajícími patentové žádosti skrze Evropskou patentovou kancelář (European Patent Office – EPO). V roce 2015 podala firma skrze EPO 1 953 patentových žádostí. Druhým rokem v řadě se pak Huawei umístil na prvním místě v počtu patentových žádostí v sektoru digitální komunikace s 1 197 žádostmi v tomto odvětví.

Huawei je na prvním místě patentového žebříčku WIPO
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Huawei TZ

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama