huawei-ke-skandalu-podvadela-umela-inteligence
Novinka Huawei ke skandálu: Podváděla umělá inteligence

Huawei ke skandálu: Podváděla umělá inteligence

Martina Lipertová

Martina Lipertová

10. 9. 2018 08:00 3

Společnost Underwriters Laboratories, která vytvořila jednu z nejznámějších benchmarkových aplikací 3DMark, přišla na to, že některé smartphony od Huawei podváděly v jejím testu. Na to konto ze své databáze odstranila hned čtveřici zařízení – Huawei P20, P20 Pro, Nova 3 a Honor Play. Huawei se k podvádění přiznala, nicméně v posledním vyjádření za viníka označuje umělou inteligenci. 

Reklama
Huawei ke skandálu: Podváděla umělá inteligence
i Zdroj: PCTuning.cz

K usvědčení Huawei stačilo málo. Tvůrci 3DMark vybrané smartphony nechali otestovat ve dvou benchmarkových testech. První z nich byl veřejný, zatímco druhý byla identická verze 3DMark, ale v privátní verzi. Underwriters Laboratories přitom přišli na to, že výsledky smartphonů z obou testů se významně liší. O jak velké rozdíly se jednalo, zjistíte v následující tabulce:

Huawei ke skandálu: Podváděla umělá inteligence
i Zdroj: PCTuning.cz

Podle Huawei by se k tomuto výkonu skutečně měli dopracovat i běžní uživatelé. Čínská technologická společnost totiž oznámila, že za zvýšeným výkonem stojí „režim výkonu“, a že tento režim (performance mode) umožní používat i svým uživatelům, protože prý "mají právo dělat si se svým zařízením, co chtějí".

Režim výkonu by měl optimalizovat zařízení, aby fungovalo rychleji, pouze za cenu větší spotřeby baterie. Režim výkonu prý bude dostupný v budoucí verzi operačního systému od Huawei, EMUI 9.0.

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama