Novinka Huawei MateBook 14 přináší procesor AMD Ryzen 7 4800H v kompaktním těle

Huawei MateBook 14 přináší procesor AMD Ryzen 7 4800H v kompaktním těle

Mirek Kočí

Mirek Kočí

16. 8. 2021 11:45

Společnost Huawei uvádí nový laptop MateBook 14, který nabízí osmijádro od AMD a chladicí systém Shark Fin. Počítač přichází na trh společně s řadou příslušenství, včetně klasického batohu, který usnadní jeho přenášení.

Reklama

Nový MateBook 14 zachovává DNA série MateBook a vystihuje ji v lehkém, přenosném a minimalistickém designu. Čtrnáctipalcový displej má rozlišení 2 160 × 1 440 px a poměr stran 3:2. Zároveň také podporuje multi-touch a gesta, takže ho lze ovládat pomocí prstů a tedy stejně jako smartphone. Obrazovka navíc podporuje DC Dimming, který eliminuje blikání, a je certifikovaná TÜV Rheinland díky nízké produkci modrého světla.

Základem počítače je osmijádrový procesor AMD Ryzen 7 4800H, kterému společnost dělají 16 GB operační paměti a 512GB PCIe NVMe SSD. Součástí notebooku je také baterie o kapacitě 56 Wh, u které Huawei uvádí výdrž až 10 hodin při nepřetržitém přehrávání videa v kvalitě 1080p. Všestranný 65W napájecí adaptér USB typu C, který je součástí balení, podporuje několik standardů výstupního výkonu nejen pro rychlé nabíjení notebooku, ale také SuperCharge při připojení ke kompatibilním smartphonům Huawei. A v případě potřeby umožňuje reverzní nabíjení Power Off využívat nový 14palcový notebook jako powerbanku pro nabíjení dalších zařízení.

MateBook 14
i Zdroj: PCTuning.cz
MateBook 14

Notebook má tloušťku 15,9 mm a hmotnost 1,49 kilogramu. Veškeré jeho komponenty ochlazují dva ventilátory s lopatkami ve tvaru písmene S, které mají být velmi tiché. MateBook 14 je vybavený také zapínacím tlačítkem se zabudovanou čtečkou otisků prstů, které kombinuje funkce čtečky otisků prstů a vypínače pro zefektivnění přihlašování do operačního systému Windows 10 Home.

Nový Huawei MateBook 14 je k dostání za cenu 21 999 Kč.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama