huawei-muze-znovu-rozjet-vyrobu-notebooku-microsoft-dostal-vyjimku
Novinka Huawei může znovu rozjet výrobu notebooků, Microsoft dostal výjimku

Huawei může znovu rozjet výrobu notebooků, Microsoft dostal výjimku

Mirek Kočí

Mirek Kočí

23. 11. 2019 13:00

Ministerstvo obchodu Spojených států průběžně vyhodnocuje žádosti o povolení spolupráce s Huaweiem. Výjimku nyní dostala společnost Microsoft, díky čemuž bude moci čínský výrobce opět spustit výrobu notebooků. Zpráva přichází jen několik dní poté, co byla o dalších 90 dní prodloužena všeobecná licence, která americkým firmám zajišťuje limitovanou spolupráci s čínským podnikem.

Reklama

„Žádost Microsoftu o licenci na vývoz softwaru pro Huawei byla americkým ministerstvem obchodu schválena 20. listopadu,“ uvedl mluvčí Microsoftu. Huawei tak bude moci znovu zahájit výrobu notebook řady MateBook, které zeujmout nejednoho zákazníka.

Nejlevnější z nabídky je MateBook D, který je vybaven grafickou kartou MX150 a procesorem Intel Core i5 8250U. 15,6palcový FHD IPS displej s rozlišením 1 920 × 1 080 px ohraničuje rámeček tenký pouze 6,2 mm. S hmotností 1,9 kilogramu a tloušťkou 16,9 mm jde o lehkého a snadno přenositelného pomocníka na cesty. Tělo z hliníkové slitiny a speciální CNC úprava pomocí diamantu pak umocňují prémiový vzhled notebooku.

MateBook 13 je 13palcový notebook s procesorem Intel Core i5 8250U a integrovanou grafickou kartou Intel UHD Graphics. Díky rozměrům 286 × 211 × 14,9 mm a hmotnosti pouze 1,28 kilogramu se může počítač stát nepostradatelným společníkem pro všechny, kteří tráví spoustu času na cestách.

FullView displej zaplňuje celých 88 procent plochy těla. Díky rámečkům širokým jen 4,4 mm však byla zachována jeho kompaktnost. Na rozdíl od jiných laptopů, které nabízí poměr stran 16:9, u MateBooku 13 nalezneme 2K displej v poměru 3:2 a s rozlišením 2 160 × 1 440 px.

Huawei může znovu rozjet výrobu notebooků, Microsoft dostal výjimku
i Zdroj: PCTuning.cz

Nejvyšším modelem v nabídce Huaweie je MateBook X Pro, který se pyšní špičkovými parametry a exkluzivním zpracováním. Ultratenké tělo přístroje je vyrobeno z hliníkové slitiny, která se běžně využívá v leteckém průmyslu, a následně bylo obroušeno diamantem. Celková tloušťka přístroje je pouhých 14,9 mm a váha 1,33 kilogramu. Uvnitř počítače nalezneme procesor osmé generace Intel Core i7 8550U a grafickou kartu GeForce MX 150 s 2 GB VRAM GDDR5. Počítač nabízí dotykový 13,9palcový 3K displej s jemným rozlišením 3 000 × 2 000 px, který je chráněn odolným sklem Gorilla Glass.

Huawei může znovu rozjet výrobu notebooků, Microsoft dostal výjimku
i Zdroj: PCTuning.cz

Dlouhá výdrž baterie je při volbě notebooku klíčová. Huawei MateBook X Pro je proto vybaven 57,4Wh baterií a uživatelé si tak mohou užívat až 12 hodin přehrávání videa, 14 hodin běžné práce nebo 15 hodin brouzdání na internetu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama