HyperX Pulsefire Raid – skvělá ergonomie a spousta tlačítek
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Článek HyperX Pulsefire Raid – skvělá ergonomie a spousta tlačítek

HyperX Pulsefire Raid – skvělá ergonomie a spousta tlačítek | Kapitola 3

Jan Preclík

Jan Preclík

13. 8. 2020 11:00 10

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Unboxing a ergonomie 3. Parametry 4. Testy senzoru 5. Software Ngenuity 6. Závěr

Bolavé zápěstí vlivem špatného úchopu myši zná každý. U hráčů a herních myší to platí dvojnásob. Vertikální myši holt nejsou ideálním parťákem hráčů. Kingston proto zkonstruoval myšku, která si bere výhody z vertikálek při zachování obratnosti klasických myší. K tomu přihodil hromadu tlačítek a kvalitní PixArt senzor.

Reklama

Pulsefire Raid spadá do těžší váhové kategorie, hmotnost 95 gramů (127 gramů včetně kabelu) by mohla odradit zejména hráče, kteří si potrpí na minimální váhu. S rozměry 71 × 41,5 × 128 mm (Š × V × H) nepatří mezi nejmenší kusy a padne spíše do větších dlaní. V souvislosti s tím jsem již zmiňoval ideální úchop celou dlaní. Dá se sice držet i stylem „Claw Grip“, zápěstí má ale po zadní straně myši tendenci klouzat. Při tomto stylu úchopu jsem si nebyl příliš jistý, ale při troše cviku se to dalo zvládnout.

Kromě perfektní ergonomie, která rozhodně mému zápěstí ulevila, je další obrovskou výhodou hned jedenáct programovatelných tlačítek. Čtyři boční tlačítka jsou naprosto skvělá a rozšiřují možnosti pro hráče, kteří si rádi nabindují na myš funkce. Nešťastně osazené je pouze vertikální tlačítko (na obrázku číslo 8). Je příliš daleko, k jeho stisku tak musíte pohnout celou dlaní. Kéž by ho výrobce umístil blíže tlačítku číslo 5.

HyperX Pulsefire Raid – skvělá ergonomie a spousta tlačítek
i Zdroj: PCTuning.cz

Jak jsem zmínil v předchozí části, perfektně jsou řešena i hlavní tlačítka, tedy levé a pravé. Díky důmyslnému sólovému zpracování je navíc úplně jedno, v jakém místě tlačítko zrovna stisknete. Na jakémkoli místě plochy je třeba naprosto stejný tlak k aktivaci spínače pod plastovým krytem.

HyperX Pulsefire Raid – skvělá ergonomie a spousta tlačítek
i Zdroj: PCTuning.cz

Myška je osazena senzorem Pixart PMW3389 o maximální citlivosti 16000 CPI. Oproti svému předchůdci si o 4000 CPI polepšila. Model PMW3389 je v současnosti považován za nejlepší optický senzor, kterým se osazují high-endové modely.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama