HyperX SoloCast – kvalitní mikrofon pro každého
i Zdroj: HyperX
Novinka HyperX SoloCast – kvalitní mikrofon pro každého

HyperX SoloCast – kvalitní mikrofon pro každého

Komerční sdělení
22. 5. 2022 14:00

Na pokec, hraní, streamování i podcasty. Univerzální mikrofon prakticky na vše, který nestojí tisíce korun a zároveň zní dostatečně dobře, byl do nedávna pouhým snem. Společnost HyperX ovšem přišla s modelem SoloCast spojujícím řadu skvělých vlastností a nízkou cenou.

Reklama

Mikrofon HyperX SoloCast se řadí mezi malé stolní mikrofony s rozhraním USB. Oproti většímu QuadCastu nabízí SoloCast značně kompaktnější rozměry, což rozhodně oceníte při cestování i v případě, že si mikrofon chcete nechat na stole. V porovnání s QuadCastem přitom nejde o výrazně chudšího sourozence.

HyperX SoloCast – kvalitní mikrofon pro každého
i Zdroj: HyperX

SoloCast se specializuje, jak již název napovídá, na nahrávání zvuku z jednoho zdroje. To pokryje velkou většinu využití. Při hraní, streamování nebo obyčejném kecání přes internet totiž často mluvíte do mikrofonu sami, nebo s další osobou po svém boku. Zde SoloCast exceluje, jelikož nahrává zvuk z namířeného směru. Dokáže tak přirozeně potlačit okolní hluk, aby posluchače nerušil.

Uvnitř SoloCastu se nachází kondenzátorový mikrofon s citlivostí -6 dB schopný zachytávat frekvence od 20 Hz do 20 kHz. Mikrofon je před okolím chráněn velmi jemnou, avšak prodyšnou mřížkou zabraňující usazování prachu a nečistot přímo na mikrofon.

Elegantní černé provedení je minimalistické a maximálně funkční. Na přední straně mikrofonu nalezneme diodu signalizující zapnutí přístroje. Zadní strana skrývá moderní USB-C. HyperX k mikrofonu dodává odpojitelný kabel s USB-C na USB-A koncovkou. Celý mikrofon můžete zasadit do velmi praktického polohovatelného stojanu. Využít ovšem lze i zcela standardní ramena, na která se mikrofon našroubuje díky přítomnosti závitu.

Když už jsme u praktických funkcí, musíme zmínit také horní dotykové tlačítko pro vypnutí záznamu. Jelikož reaguje na dotyk, jeho stisknutí nevyvolá žádný zvuk, jež by slyšela druhá strana. Zároveň vám mikrofon bude stav signalizovat blikáním přední LED.

HyperX SoloCast – kvalitní mikrofon pro každého
i Zdroj: HyperX

Používání usnadňuje také plug and play funkcionalita. Mikrofon zapojíte do USB a prostě funguje. Nemusíte nic instalovat, složitě nastavovat a podobně. Ideální i pro méně zručné uživatele.

HyperX navíc zajistilo certifikaci od Discordu a TeamSpeaku. S těmito programy si mikrofon rozumí na jedničku. Problém není ani při nahrávání pomocí OBS, XSplitu, Streamlabs OBS nebo Zencastru. Pokud mikrofon využijete na Zoom meetingu, nejspíše budete slyšet ze všech nejlépe.

A jak tedy mikrofon ve skutečnosti zní? To můžete zjisti poslechnutím si podcastu Hrej nebo PCTuning, kde redakce tyto mikrofony využívají.

Pokec o železe #003 - nové grafiky, akcie a krypto padají. Steamdeck

Pokec o železe #003 - nové grafiky, akcie a krypto padají. Steamdeck

Přicházejí nové grafiky, Nvidia to stihne už příští měsíc. Akcie padají jak hrušky, krypto s nimi. Steamdeck pro hraní na cestách. A vrátí se hráči k desktopům, nebo se budou dál prodávat přenosná herní monstra?

20. 5. 2022 1

Z poslechu je jasné, že i takto malý a levný mikrofon lze použít k tvorbě internetového obsahu od streamu přes videa až po podcasty. Mikrofon přitom nemusíte používat jen s počítačem. Rozumí si i s Macem nebo Playstationem 4 a 5.

HyperX SoloCast – kvalitní mikrofon pro každého
i Zdroj: HyperX

Kombinace malých rozměrů, skvělé zvukové i konstrukční kvality a snadného použití dělají z mikrofonu jasnou volbu. K tomu musíme připočíst i nízkou cenovku. HyperX SoloCast se běžně prodává za cenu okolo 1 200 Kč, ale v akcích ho seženete i za necelou tisícovku. Zní přitom lépe, než jakýkoliv headset i řada dražších a větších stolních mikrofonů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama