idc-it-trh-ceka-v-tomto-roce-lehke-ochlazeni
Novinka IDC: IT trh čeká v tomto roce lehké ochlazení

IDC: IT trh čeká v tomto roce lehké ochlazení

FidoUncle

FidoUncle

13. 2. 2008 00:00 1

Studie přední analytické firmy IDC pro rok 2008 předpovídá lehké ochlazení investic do informačních technologií. Pojďme se na ní podívat podrobněji.

Reklama

Celosvětový trh s výpočetní technikou poroste přibližně o 1% pomaleji než v loňském roce. Tedy pětiprocentní nárůst oproti 6% za loňský rok, v číslech má celkový úhrn financí spotřebovaný na nákupy IT dosáhnout 1380 mld USD. Tedy přibližně o 80 mld. USD více než v roce 2007, kdy se tato částka pohybovala na úrovni 1300 mld USD. S tímto vývojem můžeme počítat téměř na všech velkých trzích s výjímkou Indie.

IDC: IT trh čeká v tomto roce lehké ochlazení
i Zdroj: PCTuning.cz

,,Za růstem prodejů budou stát především trhy rozvíjejících se zemí a také oslabování amerického dollaru. Na druhé straně zaznamenáváme ochlazování IT trhů v Evropě a Japonsku. Jakákoli recese ve Spojených státech by se postupně promítla i do většiny významných ekonomik a IT trhů”, řekl Stephen Minton, víceprezident oddělení světových IT trhů společnosti IDC.

Tedy zatímco v USA se očekává pětiprocentní pokles v roce 2008, hlavní rozvíjející se trhy jako Čína a Indie porostou tempem dvanáctiprocentním. I to je ale pokles, v roce 2007 byl na čínském trhu zaznamenán růst 17%. Jaká bude skutečnost zatím doopravdy nevíme, nemůžeme vyloučit, že v druhé polovině roku 2008 dojde k alespoň částečnému uzdravení amerického trhu a následně i dalších světových ekonomik, což se jistě promítne i do výdajů do IT.

Podle Tech Connect Magazine

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama