intel-si-podal-asrock-a-zadne-levne-oc-desky-nebudou
Novinka Intel si podal AsRock, a žádné levné OC desky nebudou

Intel si podal AsRock, a žádné levné OC desky nebudou

Z. Obermaier

Z. Obermaier

28. 1. 2016 11:20 16

Společnost AsRock měla velké plány s BCLK taktováním a B150, Intel zasáhl a nebude nic!

Reklama
Intel si podal AsRock, a žádné levné OC desky nebudou
i Zdroj: PCTuning.cz

Náš článek o taktování zamčených procesorů Ontel Sklylake skrze BCLK byl celkem dost úspěšný, a zaujal hodně lidí. Mnozí se to také rozhodli vyzkoušet, což je zvláštní, když nám zde stále někdo tvrdí, že taktování je mrtvé. Ohlasy byly značné. Toto téma zkrátka lidi bavilo a zaujalo. V článku padlo několik zajímavých informací, které si zopakujeme:

Společnost AsRock ohlásila oficiální podporu pro taktování skrze BCLK na svém webu, podpořeno marketingovou kampaní. Také jako jediná, má upravené BIOSy přímo na oficiálním webu, sic krapet schované v beta oddělení. Kromě toho ale také ohlásili, že uvedou desky s čipsety B150 a dalšími, které budou umět nejen taktovat odemčené procesory Skylake, ale také zamčené skrze BCLK. Takové modely zatím dostupné nejsou, jelikož je nutná hardwareová úprava desek, očekávali jsme tedy dalších několik modelů s těmito fetaurami.

Bohužel se tak nakonec nestane, přišel Intel a je konec. Intelu v podstatě nevadí, že výrobci umožnili taktování zamčených čipů na Z170, problém je to ale propagovat v marketingové kampani a vydělat na tom. A Tak AsRock zařízl, včetně zákazu uvést taktování i na čipsetech, kde to je oficiálně zakázáno. To už bylo i na Intel moc. Taktovat zamčené čipy na zamčených čipsetech. Tudíž nebude nic. A do budoucna je jisté, že BCLK taktování bude i nadále underground praktika, kterou Intel nikdy oficiálně neposvětí.

Zdroj: TechFrag

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama