intel-si-pripravil-pro-studenty-vlastni-tablet-s-atomem
Novinka Intel si připravil pro studenty vlastní tablet s Atomem

Intel si připravil pro studenty vlastní tablet s Atomem

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

11. 4. 2012 09:00 10

Tablet má 7palcový displej a jednojádrový procesor Intel Atom. Škola si může vybrat, zda-li jej bude chtít s operačním systémem Windows 7 nebo Android 4.0.

Reklama

Intel podporuje mnoho projektů z různých odvětví a jedním z nich je například i školství. Pro školy se snaží vytvářet různé učební pomůcky a posunout výuku do 21. století. V současné době je do tohoto projektu zahrnuto přes 2000 tříd ve 36 zemích světa. Nový tablet má vlastní operační systém a speciálně navržené aplikace pro výuku na školách.

Intel si připravil pro studenty vlastní tablet s Atomem
i Zdroj: PCTuning.cz

Tablet má pravděpodobně 7palcový displej s rozlišením 1024 × 600 pixelů, který je kapacitní a multidotykový. Celé zařízení je vyrobeno z jednoho kusu plastu a navrženo pro neopatrné zacházení a maximální odolnost. Mimo pogumovaného povrchu odolá také vodě nebo prachu. Celé zařízení pohání jednojádrový procesor Atom Z650 s podporou HyperThreadingu na frekvenci 1,2 GHz. Ten je vyráběn ještě 45nm výrobním procesem a jeho TDP jsou 3 W. Procesoru bude asistovat 1 GB operační paměti, 4 - 32 GB flash paměti nebo 128GB SSD a operační systém Windows 7 nebo Android 4.0.

Intel si připravil pro studenty vlastní tablet s Atomem
i Zdroj: PCTuning.cz

StudyBook je vybavený také klasickým USB portem, ke kterému se dají připojovat různá zařízení, která spolupracují s určitými aplikacemi. Pro výstup na externí obrazovku je zde HDMI port. Na zadní straně se pak nachází velký fotoaparát, vpředu pak jen čočka webkamery. Podobné zařízení, které je navrženo přímo pro výukové účely, může být rozhodně prospěšnější, než iPad v mateřské školce. Cena tohoto malého školního pomocníka by měla být do 200 dolarů, tedy asi 4 000 korun.

Zdroj: techPowerUp!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama