intel-x38-tentokrat-v-podani-intelu
Novinka Intel X38, tentokrát v podání... Intelu

Intel X38, tentokrát v podání... Intelu

Lukáš Fiala

Lukáš Fiala

4. 9. 2007 00:00 5

Na internetu se objevily fotografie nástupce slavné 'Bad Axe' s čipsetem i975X. Jaká je tedy deska Intelu s nejnovějším vlastním čipsetem?

Reklama
Intel X38, tentokrát v podání... Intelu
i Zdroj: PCTuning.cz

Na první pohled je zřejmé, že Intel se vydal trochu jinou cestou než ostatní výrobci, kteří vsadili na pestré barvy a mohutné měděné chladiče. Deska má celkem 3 sloty PCI Express pro grafické karty, 6 SATA + 2 eSATA porty, jeden řadič gigabitového Ethernetu a ani jeden IDE port (jižní můstek ICH9 totiž IDE řadič vůbec neobsahuje a ostatní výrobci tento nedostatek řeší přídavným řadičem). Intel si jistě dal záležet, aby deska ukázala jeho nejnovější čipset v tom nejlepším světle. Nepochybuji tedy o tom, že se tento motherboard stane výchozím bodem pro hodnocení všech ostatních desek nejen s northbridgem Intel X38.

Jenže testy desky od Intelu zatím nemáme. Redaktorům serveru Anandtech se ale dostala do rukou deska Gigabyte GA-X38-DQ6, kterou v několika málo testech srovnali s modelem IP35 od Abitu (Intel P35). A ačkoliv byly rozdíly velmi malé, předprodukční vzorek desky Gigabyte zvítězil. Ovšem potvrdily se i zvěsti, že X38 má poněkud vysokou spotřebu. Oproti modelu GA-P35-DQ6 je prý příkon vyšší až o 18 wattů, což není zrovna zanedbatelné číslo.

Zdroj: TechConnect Magazine

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama