iPhone 13 Pro fotí hůře než telefony s Androidem
i Zdroj: PCTuning.cz
Apple Novinka iPhone 13 Pro fotí hůře než telefony s Androidem

iPhone 13 Pro fotí hůře než telefony s Androidem

Mirek Kočí

Mirek Kočí

28. 9. 2021 17:26

Bývá železným pravidlem, že krátce po představení očekávaných top smartphonů dojde ke změnám v žebříčku organizace DxOMark, která se věnuje testům mobilních fotoaparátů. A jinak tomu není ani nyní, krátce po uvedení nových iPhonů 13. Apple během keynote u svých novinek sliboval takřka bezchybný foťák. Jaká je skutečnost?

Reklama

DxOMark otestoval schopnosti fotoaparátu jednoho z letošních Pro smartphonů, konkrétně modelu iPhone 13 Pro. V případě jeho foťáku experti pochválili optimální expozici s širokým dynamickým rozsahem, přirozený tón pleti u osob a vysokou úroveň detailů. Chválu pěli i na rychlé ostření a vícesekvenční snímaní. A iPhone 13 Pro zabodoval i kvalitou videa, když v této disciplíně získal 119 bodů. 

Kritice naopak neunikla zvýšená luminanci za zhoršených světelných podmínek, omezené detaily u snímků s vícenásobným přiblížením či omezený dynamický rozsah u některých scén.

iPhone 13 Pro fotí hůře než telefony s Androidem
i Zdroj: PCTuning.cz

V žebříčku DxOMark patří iPhonu 13 Pro s celkovým skóre 137 bodů čtvrté místo. Telefon se dostal mezi nejlepší, ale na to, aby se umístil v prestižní první trojce, by potřeboval tři body navíc. Takto se před něj dostal Huawei P50 Pro, Xiaomi Mi 11 Ultra a Huawei Mate 40 Pro+.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama