jak-testujeme-graficke-karty-pohled-do-zakulisi
Hardware Článek Jak testujeme grafické karty - pohled do zákulisí

Jak testujeme grafické karty - pohled do zákulisí | Kapitola 14

Z. Obermaier

Z. Obermaier

24. 3. 2009 06:00 85

Seznam kapitol

1. Úvod - Testujeme, testujte i vy .. 2. Testovací sestava 3. Testovací hry a metodika 4. Fallout 3 5. Call Of Duty 5 6. Left 4 Dead 7. Far Cry 2 8. Dead Space 9. Bioshock 10. World In Conflict 11. Tomb Raider Underworld 12. GTA IV 13. Call Of Duty 4
14. Devil May Cry 4 15. Crysis Warhead 16. S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky 17. Brother In Arms: Hells Highway 18. Race Driver: GRID 19. Half Life 2: Episode Two 20. Company Of Heroes: Opposing Fronts 21. Mass Effect 22. Unreal Tournament 3 23. Enemy Territory: Quake Wars 24. Jak dlouho trvá test? 25. Závěr

Dnes vám přinášíme před časem slíbený článek o metodice testování grafických karet na našem serveru. Budete mít exklusivní možnost nahlédnout do naší kuchyně a nasimulovat si dle našich informací naprosto stejné situace a ověřit si tím autentičnost výsledků. V článku se také dozvíte, jak dlouho trvá otestovat jednu kartu a kolik je tedy s takovou recenzí práce.

Reklama
Jak testujeme grafické karty - pohled do zákulisí
i Zdroj: PCTuning.cz

Tento herní titul bude v naší metodice brzy nahrazen, buď se vrátíme zpět k Lost Planet a nebo počkáme na blížící se druhý díl hry. Důvod je jednoduchý, tato hra není mnoho náročná a starší Lost Planet je náročnější. Také testování zabírá mnoho času, a není zajímavé (hodnoty fps nad 100). Pro úplnost zde hra musí být, již dlouho se s ní ale v testech nebudeme setkávat. Používám originální verzi hry, na kterou dosud nevyšel žádný patch. Nastavení vyhlazování provádím v menu hry, filtrování nastavuji v ovladačích grafické karty. Podívejme se na nastavení:

Jak testujeme grafické karty - pohled do zákulisí
i Zdroj: PCTuning.cz

Jak testujeme grafické karty - pohled do zákulisí
i Zdroj: PCTuning.cz

Testuji s nastavením na High, rozdíl mezi Super High není žádný. V menu hry měním pouze rozlišení a nastavení vyhlazování (4x). To je ale spojené se změnou úrovně filtrování v ovladačích, a je nutné hru restartovat. Poté už spouštím vestavěný benchmark. Pokud bychom chtěli lépe identifikovat i minimální fps, je nutné spustit zároveň i Fraps, hra totiž zobrazuje minimální fps nepřehledně. Podívejme se na video z testu:

Video jsem vám neukázal celé, trvá totiž přes 8 minut. Skládá se ze čtyř testů, v mém videu vidíte první z nich. Podívejte se ale na zobrazení výsledků (pro zvětšení klikněte na obrázek):

Jak testujeme grafické karty - pohled do zákulisí
i Zdroj: PCTuning.cz

Na výsledné obrazovce jsou čtyři pole, každé reprezentuje výsledek z jednoho testu. Já do grafů používám skóre z posledního, je totiž nejnáročnější. I když se jedná o předskriptovaná dema, někdy se fps dosti liší. Je tedy i u této hry projet test dvakrát. To představuje úctyhodně dlouhou dobu testování, otestovat jednu grafiku zabere 100 minut času.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama