jak-testujeme-graficke-karty-pohled-do-zakulisi
Hardware Článek Jak testujeme grafické karty - pohled do zákulisí

Jak testujeme grafické karty - pohled do zákulisí | Kapitola 7

Z. Obermaier

Z. Obermaier

24. 3. 2009 06:00 85

Seznam kapitol

1. Úvod - Testujeme, testujte i vy .. 2. Testovací sestava 3. Testovací hry a metodika 4. Fallout 3 5. Call Of Duty 5 6. Left 4 Dead 7. Far Cry 2 8. Dead Space 9. Bioshock 10. World In Conflict 11. Tomb Raider Underworld 12. GTA IV 13. Call Of Duty 4
14. Devil May Cry 4 15. Crysis Warhead 16. S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky 17. Brother In Arms: Hells Highway 18. Race Driver: GRID 19. Half Life 2: Episode Two 20. Company Of Heroes: Opposing Fronts 21. Mass Effect 22. Unreal Tournament 3 23. Enemy Territory: Quake Wars 24. Jak dlouho trvá test? 25. Závěr

Dnes vám přinášíme před časem slíbený článek o metodice testování grafických karet na našem serveru. Budete mít exklusivní možnost nahlédnout do naší kuchyně a nasimulovat si dle našich informací naprosto stejné situace a ověřit si tím autentičnost výsledků. V článku se také dozvíte, jak dlouho trvá otestovat jednu kartu a kolik je tedy s takovou recenzí práce.

Reklama
Jak testujeme grafické karty - pohled do zákulisí
i Zdroj: PCTuning.cz

K testování používám originální českou verzi hry na DVD s posledním patchem 1.02. K měření používám vestavěný benchmark a vše nastavuji přímo v něm. Během testování je originální disk v mechanice. Vyhlazování nastavuji přímo v nástroji Benchmark Tool. Podívejme se na nastavení:

Jak testujeme grafické karty - pohled do zákulisí
i Zdroj: PCTuning.cz

Mám nastavení uložené v tomto souboru, který nahrávám do testovací utility. Zatrhávám pouze API DirectX 10. Základní nastavení je na High, jen položky v záložce Performance na Very High. Ostatně to vidíte na obrázku z testování. K testu používám středně dlouhé demo - Middle Ranch. Zde být video nemusí, je zde jen pro úplnost.

Fluktuace fps je u této hry vysoká, i když jde o timedemo, není pokaždé úplně stejné. Z tohoto důvodu pouštím demo dvakrát a výsledek opět průměruji. Po dokončení testu zobrazí sama utilita výsledek v prohlížeči. Vypadá takto:

Jak testujeme grafické karty - pohled do zákulisí
i Zdroj: PCTuning.cz

Na obrázku s výsledkem je vidět průměrná, minimální i maximální hodnota fps. Celé toto demo trvá málo přes 2 minuty. Kompletní otestování jedné grafické karty, na třech rozlišeních s vyhlazováním a bez něj, trvá přibližně 40 minut. Docela dlouho se totiž ověřuje originální disk a nahrává samotná hra.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama