jaka-nebezpeci-skryva-twitter
Novinka Jaká nebezpečí skrývá Twitter

Jaká nebezpečí skrývá Twitter

Martin Stančík

Martin Stančík

30. 10. 2009 13:38 3

Společnost Kaspersky včera představila aplikaci "Krab Krawler," která analyzuje miliony zpráv odeslaných pomocí Twitteru a blokuje škodlivý software s nimi spojený.  

Reklama

Software zkoumá každou veřejnou zprávu, která se na Twitteru objeví a pokud v ní zjistí odkaz na jinou stránku, otevře ji a zanalyzuje její obsah, říká Costin Raiu ze společnosti Kaspersky s tím, že aplikace skenuje skoro 500 000 unikátních URL, které se na Twitteru každý den zobrazují. Z těchto odkazů podle Raiua vede 100 až 1000 na stránky se škodlivým obsahem. Podle společnosti okolo 26% "tweetů" obsahuje odkazy a mnoho z nich jsou pouhé spamy propagující určité služby či produkty.

Jaká nebezpečí skrývá Twitter
i Zdroj: PCTuning.cz

Raiu dodává, že Twitter má svůj vlastní filtr, který však mnoho nebezpečných odkazů nezjistí. Problém je také v tom, že útočníci se přizpůsobují a pokud zjistí, že software od Kasperskyho jejich odkazy zachytává, upraví je - to se podle Raiua děje každých cca 12 hodin. Podobný software vydala i bezpečnostní společnost TrendMicro - tento si podle Mortona Swimmera z vedení společnosti můžete nastavit i tak, aby procházel vaše e-maily a zkoumal v nich potenciálně nebezpečné odkazy.
 

Zdroj: ZDNet

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama