Japonci přišli s VR headsetem do postele
i Zdroj: PCTuning.cz
Novinka Japonci přišli s VR headsetem do postele

Japonci přišli s VR headsetem do postele

David Jiránek

David Jiránek

13. 9. 2021 14:30

Japonská společnost Diver-X přišla s konceptem VR brýlí, které můžete používat v leže v posteli. Tvůrci plánují prodej odstartovat skrze kampaň na Kickstarteru v listopadu letošního roku.

Reklama

Na trhu dnes nalezneme celou řadu headsetů pro virtuální realitu. Modely od HTC, Oculusu a například HP by mohl brzy doplnit i trochu kuriózní kousek od společnosti Diver-X. Jejich HalfDive VR headset je totiž přizpůsobený pro používání v leže.

Brýle pro virtuální realitu HalfDive nejsou unikátní jenom svojí konstrukcí, která má přinést pohodlí při používání v leže. Tvůrci do headsetu zabudovali i celkem unikátní funkce. Například dvojici větráčků. Ty neslouží k chlazení komponent, nýbrž mají přidat další vrstvu efektů v podobě vánku. Mohou vás ale také lehce osvěžit.

Mezi další speciality patří 3D audio systém složený ze čtyř reproduktorů umístěných kolem hlavy, „force feedback system“, vibrace a ovladače pro nohy.

Specifikace samotných brýlí zahrnují dva displeje s rozlišením 1600 × 1440 pixelů, obnovovací frekvencí 90 Hz a zorným polem 134°. Připojení probíhá skrz DisplayPort 1.2, USB 3.0 a 3,5 mm audio jack. Headset vyžaduje i 12 V napájení.

HalfDrive se nejprve objeví na Kickstarteru za cenu od 800 dolarů. Plně vybavený model přijde na 1 200 dolarů. Varifokální verze přijde na 4 000 dolarů, zejména kvůli speciálním čočkám.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama