jednani-americke-vlady-neni-spravedlive-tvrdi-huawei
Novinka Jednání americké vlády není spravedlivé, tvrdí Huawei

Jednání americké vlády není spravedlivé, tvrdí Huawei

Mirek Kočí

Mirek Kočí

21. 8. 2019 14:30

Včera ministerstvo obchodu USA oznámilo, že na černou listinu zařadí dalších 46 přidružených firem společnosti Huawei, které tak budou podléhat ekonomickým restrikcím. Čínský technologický gigant tento krok odmítá a k celé věci již vydal oficiální vyjádření, které si můžete přečíst níže:

Reklama

Společnost Huawei je proti rozhodnutí amerického ministerstva obchodu přidat do tzv. seznamu subjektů (entity list) dalších 46 přidružených společností. Je jasné, že rozhodnutí přijaté v této konkrétní době je politicky motivované a nemá nic společného s národní bezpečností.

Tato opatření porušují základní zásady hospodářské soutěže na volném trhu a nebudou pro nikoho prospěšné, včetně amerických společností. Pokusy omezit podnikání společnosti Huawei nepomohou USA dosáhnout technologického vedení. Vyzýváme vládu USA, aby ukončila toto nespravedlivé zacházení a odstranila Huawei ze seznamu entit.

Jednání americké vlády není spravedlivé, tvrdí Huawei
i Zdroj: PCTuning.cz


Prodloužení „dočasné všeobecné licence“ nic nemění na skutečnosti, že bylo se společností Huawei nespravedlivě zacházeno. Dnešní rozhodnutí nebude mít na podnikání společnosti Huawei v žádném případě podstatný dopad. Budeme se i nadále soustředit na vývoj nejlepších možných produktů a poskytování nejlepších možných služeb našim zákazníkům po celém světě.“

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama