jobs-se-vrati-na-konci-cervna
Apple Novinka Jobs se vrátí na konci června

Jobs se vrátí na konci června

Martin Stančík

Martin Stančík

21. 6. 2009 00:00

Podle listu Wall Street Journal šéf Apple Steve Jobs před dvěma měsíci podstoupil těžkou operaci a do práce se vrátí koncem měsíce.  

Reklama


Jobs, který přežil rakovinu slinivky, je v očích analytiků i běžných lidí viděn jako hlavní síla, která stojí za vývojem iPodu či iPhonu - prostě za úspěchem celého Apple. Mluvčí Apple k článku WSJ pouze dodal, že se "Steve Jobs těší na to, až se do Apple vrátí koncem měsíce a není víc co dodat." Pokud navíc Jobs nezačne pracovat na plný úvazek, bude Apple na denní bázi i nadále řídit Tim Cook. "Ta situace je mnohem složitější, než vypadala," říká Collins Stewart, analytik Ashok Kumar. "Investoři negativně reagují na každou nejistotu, obzvláště pokud se to týká člověka, který má na danou společnost takový vliv."

Akcie Apple sice po odchodu Jobse spadly, avšak díky silným tržbám nových produktů tento rok opět o šedesát procent poskočily. Rick Maronak ze společnosti Victory Large Cap Growth Fund, která vlastní akcie Apple, říká, že investoři jsou již méně znepokojeni Jobsovou nepřítomností, než v minulosti, neboť se ukázalo, že šéfové Apple nemají problém jej v případě potřeby zastoupit. "(Místo na Jobse) se investoři začínají více zaměřovat na klíčové operace společnosti," dodal Maronak.
 

Zdroj: Reuters

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama