Kingdom Come: Deliverance – Ženský úděl
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Kingdom Come: Deliverance – Ženský úděl

Kingdom Come: Deliverance – Ženský úděl

Jan Preclík

Jan Preclík

4. 6. 2019 03:00 13

Seznam kapitol

1. Úvod – vzpomínky na minulost 2. Příběh Terezy 3. Jaké je hrát za Terezu? 4. Příběh Johanky 5. Závěr

A Woman´s lot je posledním placeným DLC do Kingdom Come Deliverance. Kromě dlouho očekáveného spin offu – příběhu Terezy – přináší rozšíření Jindrova příběhu o mise od ošetřovatelky Johanky. Poučili se Warhorse z chyb, které doprovázely DLC s Honzou Ptáčkem? Vyplatí se poslední přídavek pořídit?

Reklama

Středověká hra odehrávající se v českém království na začátku patnáctého století byla oznámena na začátku roku 2014. Respektive tehdy vznikla kampaň na Kickstarteru, v níž vývojáře podpořilo 35 384 nadšenců, kteří přispěli na vývoj částkou lehce přesahujicí 1,1 milionu liber. Tehdy odstartovalo dlouhé čtyřleté čekání na příběh obyčejného kovářského synka Jindry, který se kvůli nešťastným, historicky skutečným událostem nedobrovolně stal mužem, později ctnostným rytířem.

Kingdom Come: Deliverance – Ženský úděl
i Zdroj: PCTuning.cz

Příběh se odehrává v roce 1403. Českému království tehdy vládl král Václav, jehož se rozhodl svrhnout jeho bratr Zikmund. Jeho vojska zplundrovala celou zem. Po smrti svých rodičů a vyvraždění celé vesnice se mladý, válkou a bitvami nepolíbený hoch Jindra, dává na útěk, aby se později stal klíčovou postavou odboje proti nadvládě, tyranii a drancování ďábelského Zikmunda.  

Kingdom Come slavilo své úspěchy po celém světě. V našich končinách zejména proto, že se odehrávalo v nádherně a věrně zpracovaných kulisách českého sázavského kraje. Kromě toho šlo ale o scénáristicky i herně perfektně zpracované RPG.  

Hra byla každopádně terčem obrovské kritiky pro obrovské množství bugů. Kvůli uspěchanému vydání obsahovala verze 1.0 spoustu chyb, které Warhorse Studio ovšem hbitě opravovalo.  

Mně se toto období vyhnulo. Začal jsem Kingdom Come hrát v listopadu 2018, tedy nějakých deset měsíců po vydání, kdy všechny zásadní bugy byly odstraněny. Příběh Jindry mě naprosto pohltil. Seděl jsem u hry každé odpoledne asi čtrnáct dní v kuse. Celý svět včetně postav se zdál být tak skutečný, jak to jen šlo.

Kingdom Come: Deliverance – Ženský úděl
i Zdroj: PCTuning.cz

A tak jsem si v tomhle virtuálním světě našel spoustu NPC kamarádů. Každou chvíli jsem navštěvoval typického šlechtického namyšleného smrada Honzu Ptáčka, se kterým jsem se přes začáteční odpor sžil. S Honzou jsem zažil krom bitev i strašně fajn časy. Chodili jsme spolu chlastat do krčmy a do lázní za holkama. Dělali jsme po Ratajích tehdá slušný bordel. Dokonce jsem mu pomáhal úsměvným způsobem i dohazovat holku.

Největším kaličem byl ovšem sympatický farář z Úžic. S tím jsme se jednoho večera udělali v krčmě takový bordel, až nás přišel vyhodit z hospody samotný rychtář. Jemu a jeho pohůnkům jsme samozřejmě uštědřili pár ran a skvěle prokalený večer jsme nakonec zalomili s nevěstkami v kostele. Divokým zvoněním na kostelní zvon uprostřed temné noci jsme probudili celé Úžice a nevěstkám jsme dali, co se do nich vešlo. Příjemný večer pak zakončila příšerná kocovina.

Kingdom Come: Deliverance – Ženský úděl
i Zdroj: PCTuning.cz

Takových zážitků jsem zažil v Kingdom Come: Deliverance nespočet. Skutečně jde o hru, která vás chytne a jen tak nepustí. Proto jsem byl celkem rád, že jsem po půl roce mohl tenhle grafický a scénáristický skvost oprášit, abych se vžil do role Jindrovy děvečky Terezy, který se odehrává během Jindrova úprku z umírající Skalice.  

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama