Klasické herní trháky, které můžete hrát zdarma
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Klasické herní trháky, které můžete hrát zdarma

Klasické herní trháky, které můžete hrát zdarma | Kapitola 10

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

19. 5. 2016 03:00 23

Seznam kapitol

1. Zdarma neznamená free-to-play 2. Vesmírná řežba: Tyrian a Stargunner 3. Budovatelská óda: Railroad Tycoon a SimCity 4. Strategicky a takticky: C&C, RA a TS, S.W.I.N.E. 5. Dobývejte a kolonizujte: Ground Control a Enemy Nations 6. Od nás i sousedů: FishFillets a TeenAgent
7. Namáhejte hlavu: Lode Runner a Full Spectrum Warrior 8. Hurá na nácky: Wolf 3D a Hidden and Dangerous 9. Na hrdiny: TES II: Daggerfall, Ultima 4 10. Za dobrodružstvím: Beneath a Steel Sky a Dink Smallwod 11. Mad TV a další...

Máte chvilku nebo rádi prokrastinujete a chtěli byste si zapařit nějaké špičkové klasické hry? Chcete si zavzpomínat na to, co jsme hrávali? A nechcete za ně utrácet? Žádný problém. Dali jsme dohromady spoustu skvělých klasických komerčních her zvučných jmen, které vydavatelé uvolnili pro použití zdarma k vaší vlastní potřebě.

Reklama

Beneath a Steel Sky

  • Žánr: point-and-click adventura
  • Vývojář: Revolution Software
  • Vydavatel: Revolution Software
  • Rok vydání/freeware verze: 1994/2008

Klasické herní trháky, které můžete hrát zdarma
i Zdroj: PCTuning.cz

Nadčasová point-and-click adventura Beneath a Steel Sky se nehraje jako hra, ale spíše čte jako kniha. Její příběh vypráví o velkých korporacích, propastném rozdílu mezi majetnými a nemajetnými obyvateli, zneužívání prostých pracujících lidí a v neposlední řadě o sledování vládou po vzoru Big Brothera z románu 1984 George Orwella. Hra byla v roce 2008 vydána zdarma pro vlastní použití pod hlavičkou polského distribučního online kanálu GOG.

Zdarma stáhnout Beneath a Steel Sky.

Dink Smallwood

  • Žánr: RPG
  • Vývojář: Robinson Technologies
  • Vydavatel: Iridon Interactive
  • Rok vydání/freeware verze: 1998/1999

Klasické herní trháky, které můžete hrát zdarma
i Zdroj: PCTuning.cz

Dink Smallwood je izometrické fantasy RPG ve stylu Zeldy, které vás zaujme všudypřítomnou satirou a milou grafikou (hlavním hrdinou je chovatel prasat). Hra se stala freewarem hned rok po vydání a to z jednoho velmi prostého důvodu – Robinson Technologies prodali všechny fyzické kopie hry a usoudili, že další prodej se jim nevyplatí. Zajímavé je, že ačkoliv vývojáři Dink Smallwood opustili, kolem této hry ještě roky po vydání fungovala čilá komunita, která prostřednictvím patchů postupně zalátala všechny bugy. Kromě toho vzniklo několik zajímavých modů a původní vývojáři v neposlední řadě HD remake pro Android a iOS s názvem Dink Smallwood HD.

Zdarma stáhnout Dink Smallwood.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama