Komponenty Steam Decku půjdou zjistit i bez rozebrání, Valve připravuje aktualizaci
i Zdroj: Valve
Novinka Komponenty Steam Decku půjdou zjistit i bez rozebrání, Valve připravuje aktualizaci

Komponenty Steam Decku půjdou zjistit i bez rozebrání, Valve připravuje aktualizaci

David Jiránek

David Jiránek

21. 10. 2022 15:00

Snadnější rozpoznání komponent a jejich výrobců má zajistit nová aktualizace pro Steam Deck. Výměna vadných součástek by tak měla být o něco lehčí.

Reklama
Reklama

Pokud jde o notebooky a handheldy, výrobci často do zařízení vkládají komponenty od různých dodavatelů. Nejčastěji jde například o disky, v případě Steam Decku se Valve rozhodlo použít dva různé větráčky. Podobných případů, kdy se komponenty podle modelu lehce liší, může být daleko více. Právě proto přichází Valve s aktualizací, která umožní uživatelům zjistit si, jaké komponenty daný kus handheldu využívá.

Nová aktualizace zobrazí v systému konkrétní model a sériové číslo komponenty. Údaje budou dostupné ke všem klíčovým částem Steam Decku. Valve dodává, že tyto informace přijdou vhod také při servisu. Například uživatelská výměna páček se zjednoduší, jelikož zákazník může snadno vyhledat jména jednotlivých částí.

Nedávno firma Dbrand, výrobce polepů pro telefony a elektroniku, přišla s oznámením, že jejich nový kryt, konkrétně magnetický stojánek, mění otáčky ventilátoru Steam Decku. Chyba nebyla objevena s předstihem, jelikož magnet ovlivňoval otáčky jen u větráčku od jednoho výrobce. Dbrand si přitom nebyl vědom, že by Valve používalo tuto komponentu ve více verzích od různých dodavatelů. Produkt tak byl stažen z trhu, jelikož ani zákazníci nemohli bez rozebrání konzole zjistit, jaký větrák v zařízení mají.

S větráčkem se pojí i poslední zpráva od Valve. Uživatelé hlásili vysokou hlasitost této komponenty. Inženýři proto přišli s novou zadní částí Steam Decku, která hluk snižuje. Změna se bude týkat pouze nových modelů s oběma typy větráčků.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama