konec-roztresenym-zaberum-z-ruky-youtube-implementoval-stabilizaci-obrazu
Novinka Konec roztřeseným záběrům z ruky! YouTube implementoval stabilizaci obrazu

Konec roztřeseným záběrům z ruky! YouTube implementoval stabilizaci obrazu

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

24. 3. 2011 09:00 5

Upravit můžete každé již nahrané video. Stačí, abyste na něj ve Video editoru aplikovali správný efekt a po celkem dlouhém postupu bude video bez jakýchkoliv neduhů.

Reklama

Minulý týden Google koupil firmu Green Parots Pictures, která vyvíjí filmové technologie. Jejich technologie byly použity i ve filmech jako jsou Pán Prstenů nebo Spider-Man. Jejich software pro YouTube bude mít na starost lepší přehrávání videa, vylepšení kvality (odstranění šumu) ale především stabilizování obrazu. Tuto možnost nyní YouTube přidal do svého editoru a je tak dostupná pro všechny.

Pokud už máte nějaké video nahrané, stačí na vašem účtu přejít do Video editoru. Ten vytváří vždy nový projekt, takže cokoliv zde vytvoříte, ať už jenom budete chtít stabilizovat obraz nebo vytvořit něco svého, vždy to bude kopie a originál zůstane zachovaný. Pokud si do pracovní oblasti ve spodní části přesunete nějaké video a najedete na něj, zobrazí se vám tři tlačítka, z nichž poslední jsou Efekty. A právě tady máte možnost potlačit roztřesení obrazu. Na výběr je několik úrovní a je třeba dodat, že u opravdu roztřesených záběrů a použití nejlepší metody, dojde k mírnému zhoršení obrazu, ale je to stále lepší, než nevidět nic.

Konec roztřeseným záběrům z ruky! YouTube implementoval stabilizaci obrazu
i Zdroj: PCTuning.cz
Konec roztřeseným záběrům z ruky! YouTube implementoval stabilizaci obrazu
i Zdroj: PCTuning.cz

Následné zpracování celého videa je celkem dlouhodobá záležitost. Zatímco po nahrání obyčejného videa na YouTube je k dispozici po pár minutách, po přidání stabilizace trvalo zpracovat video, které má minutu a půl, přibližně 15 minut. Jako ukázku mám pro vás video natočené na MSI Roadshow, které jste už mohli na YouTubu zahlédnout. Video bylo natočeno mobilem Samsung Galaxy S a opravdu jsem se nesnažil, aby byly záběry nejčistší. Dnes jsem stejné video zkusil vylepšit a výsledek je na druhém videu.


Video bez stabilizace


Video se stabilizací

Zdroj: Vlastní, PCTuning

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama