konvertibilni-notebook-lenovo-x1-yoga-s-oled-displejem-miri-na-trh
Novinka Konvertibilní notebook Lenovo X1 Yoga s OLED displejem míří na trh

Konvertibilní notebook Lenovo X1 Yoga s OLED displejem míří na trh

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

28. 7. 2016 12:00 1

Prvně byl tento konvertibilní notebook k vidění v rámci veletrhu CES a jeho vydání bylo původně naplánováno na měsíc následující, tedy únor. Od března se sice začaly prodávat první modely ThinkPad X1 Yoga, nicméně v nabídce Lenova doposud nebyla zahrnuta avizovaná varianta s OLED displejem. 

Reklama

Současné modely X1 Yoga totiž využívají 14palcový IPS displej s rozlišením WQHD, kdežto ten nový nabídne vyspělejší displej typu OLED, za který si ale pochopitelně výrazně připlatíme. Během tří až čtyř týdnů by se totiž nová verze měla objevit s cenovkou minimálně o 300 euro vyšší. V nejlepší konfiguraci by se pak cena měla vyšplhat na téměř 3000 euro, tedy více než 80 000 Kč. To je o nějakých 18 000 víc než u v současnosti dostupné nejvyšší konfigurace. 

Konvertibilní notebook Lenovo X1 Yoga s OLED displejem míří na trh
i Zdroj: PCTuning.cz

Za tyto peníze dostaneme kromě zmíněného displeje také procesor Intel Core i7-6600U, kterému sekunduje 16 GB pamětí. Jako úložiště poslouží M.2 NVMe SSD s kapacitou 1 TB. Dočkáme se také kvalitního Wi-Fi čipu 2×2 802.11ac a LTE modemu od Qualcommu. Mezi fyzickými konektory najdeme trojici portů USB 3.0, grafické výstupy mini-DisplayPort a mini-HDMI a nechybí zde ani USB port typu C s rozhraním Thunderbolt. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama