lenovo-uvadi-na-trh-pocitace-thinkpad-a-thinkstation-s-predinstalovanym-ubuntu
Novinka Lenovo uvádí na trh počítače ThinkPad a ThinkStation s předinstalovaným Ubuntu

Lenovo uvádí na trh počítače ThinkPad a ThinkStation s předinstalovaným Ubuntu

Mirek Kočí

Mirek Kočí

24. 9. 2020 16:26

Lenovo dnes oznámilo globální rozšíření svého portfolia o počítače s předinstalovaným operačním systémem Ubuntu LTS od společnosti Canonical. Dříve bylo Ubuntu přístupné pouze prostřednictvím přizpůsobené nabídky, nyní naleznete na Lenovo.com komplexní řadu téměř 30 zařízení se systémem Ubuntu.

Reklama

Patří mezi ně 13 pracovních stanic ThinkStation, ThinkPad Série P a dalších 14 notebooků ThinkPad T, X, X1 a L, všechny s verzí Ubuntu 20.04 LTS, s výjimkou řady L, která bude mít verzi 18.04.

„Vize společnosti Lenovo Smarter technology for all ve skutečnosti opravdu znamená pro všechny. Naše červnové oznámení o certifikaci bylo správným rozhodnutím, které umožňuje zákazníkům samostatnější a snadnější instalaci Linuxu. Naším cílem je odstranit překážky a poskytnout linuxové komunitě prvotřídní prostředí, díky kterému nás naši zákazníci znají. Proto jsme podnikli tento krok a nabídli zařízení s předinstalovaným Linuxem,“ uvedl Igor Bergman, viceprezident segmentu PCSD Software & Cloud ve společnosti Lenovo.

Lenovo uvádí na trh počítače ThinkPad a ThinkStation s předinstalovaným Ubuntu
i Zdroj: PCTuning.cz

S rozšířením přichází zvýšená dostupnost aplikací, knihoven a nástrojů, která bude vyhovovat především vývojářům. Poskytnutím zařízení s předinstalovanou verzí Ubuntu OEM Lenovo odstraňuje překážky, které dosud uživatelé Linuxu měli, a zavádí komplexní webovou a telefonickou podporu pro řešení problémů související s platformou.

Dostupnost

Rozšíření se týká zařízení Lenovo ThinkPad a ThinkStation, která budou postupně celosvětově dostupná od září 2020 do roku 2021.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama