lenovu-se-v-prvnim-fiskalnim-ctvrtleti-darilo
Novinka Lenovu se v prvním fiskálním čtvrtletí dařilo

Lenovu se v prvním fiskálním čtvrtletí dařilo

Mirek Kočí

Mirek Kočí

18. 8. 2019 17:00

Výrobce Lenovo v prvním fiskálním čtvrtletí více než zdvojnásobil svůj zisk. Překonal tak odhady analytiků díky robustnímu výkonu divize osobních počítačů a inteligentních zařízení.

Reklama

Čistý zisk firmy za tři měsíce do konce června vzrostl na 162 milionů dolarů ze 77 milionů dolarů ve stejném období loni. Analytici, které oslovila společnost Refinitiv, předpověděli koncernu v prvním čtvrtletí zisk 154 milionů dolarů.

Tržby čínské společnosti se zvýšily o pět procent na 12,5 miliardy dolarů. Z toho tržby divize osobních počítačů a inteligentních zařízení stouply o dvanáct procent, zatímco divize mobilních telefonů zaznamenala pokles o devět procent.

Globální trh s počítači vzrostl v období duben až červen o 1,5 procenta po půlročním poklesu, neboť hrozby zvýšení cel v USA na čínské zboží podnítily budování skladových zásob.

Lenovu se v prvním fiskálním čtvrtletí dařilo
i Zdroj: PCTuning.cz

Výhled pro segment PC však zůstává nejistý i poté, co prezident Donald Trump oznámil, že do prosince odloží zavedení nových cel ve výši deset procent na tablety, telefony a notebooky z Číny. Na stolní počítače se cla od září budou vztahovat .

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama