Lepší rozlišení na YouTube za peníze? Brzy možná realita
i Zdroj: depositphotos.com
Novinka Lepší rozlišení na YouTube za peníze? Brzy možná realita

Lepší rozlišení na YouTube za peníze? Brzy možná realita

David Jiránek

David Jiránek

5. 10. 2022 15:20 1

YouTube hledá další cesty, jak přinutit uživatele k placení prémiového předplatného. Nově se po internetu šíří obrázky z testu, kde platforma některým uživatelům omezila přehrávání 4K videa.

Reklama

YouTube Premium je pro mnohé velmi zbytečným předplatným, které odstraňuje například reklamy u videí. Ty lze přitom odstranit i pomocí doplňků do prohlížeče. Dalším bonusem je přístup k YouTube Originals a v neposlední řadě také přehrávání videí na pozadí v mobilu. I tuto funkci lze ovšem řešit jinak a zdarma. Google, potažmo YouTube tak přichází zřejmě s dalším důvodem, proč si předplatné pořídit. Uživatelům, kteří si Premium neplatí, podle všeho uzamkne sledování ve 4K rozlišení.

S informací přišel Twitter uživatel vystupující pod přezdívkou sondesix. Podle jeho obrázků nebylo možné videa přehrávat ve 4K rozlišení (2160p) bez Premium předplatného.

Stejnou zkušenost hlásí někteří uživatelé také na Redditu. Přesto by mělo jít zatím jen o test u několika málo účtů. YouTube nejspíše zkouší, jakou odezvu uživatelé budou mít.

VOD služby nabízejí různá předplatná podle kvality obrazu. Nejznámější v tomto oboru je Netflix, který 4K obraz odemkne jen v nejvyšší verzi předplatného. YouTube ale funguje v základu zdarma díky reklamám. YouTube Premium stojí v České republice okolo 180 korun za měsíc. Rodinný tarif pro pět členů v domácnosti je k dispozici za 269 korun.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama