lg-fx0-chytry-telefon-s-pruhlednym-krytem-a-operacnim-systemem-firefox-os
Novinka LG Fx0: chytrý telefon s průhledným krytem a operačním systémem Firefox OS

LG Fx0: chytrý telefon s průhledným krytem a operačním systémem Firefox OS

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

30. 12. 2014 12:00 9

Již minulý týden se na internetu objevily první informace o netradičním smartphonu z dílny společnosti LG, který nese označení Fx0 a měl by brzy dorazit na japonský trh. Nyní uniklo na web také první video, v němž je tento chytrý telefon představen.

Reklama

Hlavní zvláštností tohoto smartphonu je průhledný kryt, skrze který jsou vidět některé komponenty a šasi telefonu, což má být symbolem otevřenosti. Druhou zvláštností je potom využitý operační systém. Jedná se totiž o Firefox OS 2.0 vyvinutý společností Mozilla. 

LG Fx0: chytrý telefon s průhledným krytem a operačním systémem Firefox OS
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Vzhledem k tomu, že Firefox OS byl zatím využit spíše u hůře vybavených zařízení, jsou překvapivé také specifikace telefonu. LG Fx0 totiž nabídne 4,7" displej s rozlišením 1280 × 720 pixelů, čtyřjádrové SoC Snapdragon 400 a 1,5 GB operačních pamětí. Vnitřní úložiště smartphonu má kapacitu 16 GB a na zadní straně má umístěný 8Mpx fotoaparát.

Jedná se tedy o doposud nejvýkonnější chytrý telefon založený na zmíněném operačním systému. Pokud Vás tento produkt zaujal, můžete si na něj nechat zajít chuť. Pravděpodobně se totiž nebude prodávat nikde jinde než v Japonsku.   

Zdroj: BlogOfMobile

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama