LG uvádí svůj první herní OLED monitor o úhlopříčce téměř 27 palců a frekvenci 240 Hz
i Zdroj: LG
Novinka LG uvádí svůj první herní OLED monitor o úhlopříčce téměř 27 palců a frekvenci 240 Hz

LG uvádí svůj první herní OLED monitor o úhlopříčce téměř 27 palců a frekvenci 240 Hz

David Jiránek

David Jiránek

21. 11. 2022 15:10 3

Letos na jaře přišel Alienware s prvním herním monitorem, který se více rozšířil. Ultrawide ovšem není pro každého. LG nyní přichází se svým prvním modelem ze série UltraGear.

Reklama

Novinka z rodiny LG UltraGear s označením 27GR95QE-B nabídne úhlopříčku netradičních 26,5 palců a rozlišení 2560 × 1440 pixelů. Maximální obnovovací frekvence dosáhne na 240 Hz, přičemž nechybí podpora pro FreeSync Premium, VRR a kompatibilita s G-Sync.

Hlavním lákadlem je samozřejmě OLED panel. Ten nabídne 1,07 miliard barev, 98,5% pokrytí DCI-P3 a odezvu 0,03 GtG. Maximální jas na stránkách výrobce zatím nenalezneme, LG ale dodává, že monitor nabídne podporu HDR10. Ani kontrast vzhledem k použité technologii problematický rozhodně nebude. Samotný panel má anti-glare povrchovou úpravu snižující odrazy.

Co se nabídky konektorů týče, nechybí DisplayPort a dvojice HDMI. Přesné verze portů zatím nejsou k dispozici. Snad se dočkáme alespoň HDMI 2.1 už kvůli konzolím. Dále na zádech najdeme USB hub a výstup na sluchátka s podporou DTS HP:X. Zabudované reproduktory chybí.

Stojan podporuje úpravu náklonu, nastavení výšky (rozpětí 11 cm) i pivot. Cena startuje na částce 1000 dolarů. Za (téměř) 27palcový QHD monitor s 240 Hz a OLED panelem by tak nemuselo jít o úplně přestřelenou cenu. OLED televize dosahující 120 Hz stojí přibližnou částku, avšak velká úhlopříčka se k počítači tolik nehodí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama