Logitech Brio 500: Webkamera pro hvězdy videohovorů
i Zdroj: Logitech
Novinka Logitech Brio 500: Webkamera pro hvězdy videohovorů

Logitech Brio 500: Webkamera pro hvězdy videohovorů

Komerční sdělení
18. 11. 2022 14:00

Nezáleží jenom na tom, co říkáte, ale taky, na tom, jak u toho vypadáte. Díky nové webkameře Brio 500 od Logitechu, budete vypadat profesionálně při schůzce s kolegy i při vyučování na dálku.

Reklama

Integrovaná kamera na notebooku je sice fajn, ale nikdy nenabídne tak kvalitní obraz jako externí webkamera. Monitory k pevným počítačům dokonce webkameru nemívají v drtivé většině vůbec, takže si ji musíte dokoupit. Jaké jsou přednosti žhavé novinky Logitech Brio 500, kterou si jednoduše připnete na obrazovku a připojíte přes USB-C kabel? Na to se pojďme podívat.

Uvidí vás zřetelně ve Full HD a s hedvábnou plynulostí

Znáte to… S někým mluvíte přes Teamsy, Zoom nebo Google Meet, ale v jednom kuse se obraz trhá, je nekvalitní, no prostě hrůza. Na vině je často nestabilní internet, ale hodně lidí neví, že svůj podíl na tom má taky nekvalitní integrovaná webkamera. To u Brio 500 v žádném případě nehrozí, protože má rozlišení Full HD (1080p) a 30 snímků za sekundu. A pokud zrovna nebudete mluvit před celou konferenčkou z velkého plátna, můžete přepnout „jen“ na HD (720p), protože to vám umožní ještě plynulejší obraz – 60 snímků za sekundu.

Je to podobné jako s oblékáním, účesem nebo kosmetikou. Když vypadáte výborně, na druhé straně videohovoru automaticky sbíráte plusové body. Je velká šance, že s touto webkou budete vypadat nejlíp ze všech. A to taky díky automatickým vylepšením, které nabízí…

Vždy v ideálním světle, vždy uprostřed záběru

Tato novinka nabízí automatickou korekci světla a barev, což znamená, že si poradí i se špatnými světelnými podmínkami. Pokud se například nacházíte v tmavé místnosti s nedostatkem světla, webkamera automaticky zvýší jas, pohraje si s kontrastem a vytáhne barvy, aby nebyly mdlé. Naopak pokud sedíte v přesvětlené místnosti nebo se zrovna nečekaně ukáže sluníčko a ozáří váš obličej, jak se to občas stává, kamera „přepálené“ oblasti potlačí a hezky vyrovná.

Často se na židli vrtíte a poposedáváte? Nejen, že to nevypadá dobře, ale taky byste mohli úplně utéct ze záběru (zvláště, když vás má druhá strana v ořezané miniatuře). Právě proto má Brio 500 funkci tzv. auto-framingu – automatického umisťování obličeje/postavy do středu obrazu. Ne, že by se webkamera fyzicky natáčela, motorek nemá, ale vaše pohyby dorovnává díky širokoúhlé kameře softwarově.

Úplná pecka je pak funkce „sledování postavy“, když se například přesunete od jednoho konce tabule k druhému nebo když přejedete na židli k opačnému konci stolu. Zkrátka webkamera díky Full HD rozlišení, širokoúhlé čočce, 4x digitálnímu zoomu a softwarovému ořezání zajistí, abyste byli vždy perfektně ve středu obrazu. Veškerá nastavení, včetně zorného pole (90°/78°/65°), se provádí v aplikaci Logi Tune.

Logitech Brio 500: Webkamera pro hvězdy videohovorů
i Zdroj: Logitech

Ohnutí kamery aneb když je čas ukázat náčrtky

Logitech ví, že občas je nejlepší vizualizovat své nápady hezky postaru – tužkou na papír. Ale jak to ukázat při videohovoru? Bude to dobře vidět? Nebude to zrcadlově obráceně? Zaostří se to? To vše řeší takzvaný „show mód“. Jakmile kameru sklopíte směrem k pracovní desce stolu, obraz se automaticky otočí o 180°, aby váš protějšek viděl všechno tak, jak je potřeba (ne vzhůru nohama). Jakmile kameru zase vrátíte do původní polohy a nastavíte ji na svůj obličej, dojde ke standardnímu přeorientování obrazu.

Logitech Brio 500: Webkamera pro hvězdy videohovorů
i Zdroj: Logitech

Mikrofony s redukcí šumu, krytka pro soukromí

K čemu by vám byl dokonalý obraz, když by vás nikdo neslyšel. Na webkameře najdete hned dva směrové mikrofony, takže se nemusíte bát, že by vás druhá strana neslyšela kvalitně. Kromě vysoké citlivosti mikrofonů zaručí perfektní jasnost vašeho hlasu automatická redukce šumu. K ní dochází stejně jako u obrazových vylepšení (viz výše) softwarově a kontinuálně po celou dobu hovoru.

Potřebujete si spravit účes, poškrábat se, dojít pro pití nebo něco podobného? Obraz můžete dočasně vypnout přímo v komunikačním programu na počítači, ale taky jedním rychlým pohybem na webkameře. Stačí otočit kroužkem na straně a přes objektiv se spustí integrovaná krytka. Manuální krytka se hodí také v případě, kdy sice žádný hovor neprobíhá, ale vy se nemůžete zbavit nepříjemného pocitu, že se na vás někdo dívá. Zaklapnete ji a jste v klidu.

Logitech Brio 500: Webkamera pro hvězdy videohovorů
i Zdroj: Logitech

Design, kompatibilita i cena na jedničku!

Rozměry webkamery Logitech Brio 500 jsou přibližně 11 x 3 centimetry, takže na obrazovce notebooku nebo na monitoru bude nenápadná. Vybrat si můžete ze tří barev – černé, bílé a růžové. Uchycení funguje na principu maličkých přísavek a od webkamery vede jen tenký kabel s koncovkou USB-C. Pokud máte jen starší a stále rozšířený konektor USB-A, budete potřebovat redukci (za pár korun).

Co se týče kompatibility, zařízení je oficiálně vhodné pro nejznámější komunikační aplikace – Microsoft Teams, Google Meet i Zoom. Připojíte ho jak ke strojům s operačním systémem Windows, tak k „jablečným“ Apple zařízením se systémem macOS.

A kolik tato povedená webka Logitech Brio 500 vlastně stojí? Cena se pohybuje kolem 3000 Kč  a seženete ji třeba na CZC.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama