Logitech připravuje s Tencentem vlastní handheld, zaměřený bude na cloudové hraní
i Zdroj: Logitech
Novinka Logitech připravuje s Tencentem vlastní handheld, zaměřený bude na cloudové hraní

Logitech připravuje s Tencentem vlastní handheld, zaměřený bude na cloudové hraní

David Jiránek

David Jiránek

2. 8. 2022 14:55

Další velký hráč na poli elektroniky se pouští do tvorby vlastního handheldu. Po Valve hodlá obdobné zařízení vytvořit také Logitech a po ruce bude mít společnost silného partnera z Číny.

Reklama

Herní divize Logitech G oznámila, že se spolu s Tencentem pouští do světa handheldů. Přenosné herní zařízení má doraz na trh ještě tento rok a využije hardwarové zkušenosti Logitechu a softwarové znalosti Tencentu a her spadajících pod tohoto giganta. V oznámení se zmiňuje, že zařízení bude podporovat několik herních cloudových platforem v čele s Xbox Cloud Gaming a Nvidia GeForce NOW.

Nové zařízení je od počátku koncipované na cloudové hraní, což vzbuzuje řadu otázek. Bude hardware pohánět například upravený Android s předinstalovanými aplikacemi pro cloudové hraní? Nebo si Tencent vytvoří vlastní software?

Steam Deck
i Zdroj: Valve
Steam Deck

Čínský gigant Tencent vlastní zcela, nebo alespoň z části řadu herních studií. Ze 100 % má podíl v Riot Games (League of Legends), 40 % pak v Epic Games (Fortnite, Unreal Engine), 9 % ve Frontier Developments (Elite Dangerous), 5 % Ubisoft a Paradox Interactive a seznam by mohl dále pokračovat. Mezi akvizicemi nechybí ani minoritní podíl v českém studiu Bohemia Interactive z února loňského roku.

Logitech G již dlouhá léta vyrábí řadu herního příslušenství od sluchátek, přes myši a klávesnice. V portfoliu najdeme i pár starších gamepadů nebo kniply pro vesmírné a letecké simulátory. Po Valve by šlo o dalšího velkého hráče na poli handheldů, který ovšem k hraní na cestách bude přistupovat skrze Cloud.

Produkty Logitech koupíte u našeho partnera CZC.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama