Mad Games Tycoon – šílená zábava s partou workholiků
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Mad Games Tycoon – šílená zábava s partou workholiků

Mad Games Tycoon – šílená zábava s partou workholiků

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

4. 10. 2016 06:00 6

Seznam kapitol

1. Game Dev Tycoon a spol. 2. Evoluce vývojářských tycoonů 3. Hra ve stylu Game Dev Tycoon 4. Vyvíjíme pořádný herní trhák 5. Vývojáři potřebují pomoc
6. Dokonalá prezentace 7. Mezi studiem a zákazníky 8. Fyzická výroba produktů vaší společnosti 9. Závěrečné shrnutí, hodnocení hry

Snili jste někdy o tom, že světu představíte svou vlastní hru? A propadli jste kouzlu tycoonů? Potom musíte mít i tuto hru. Mad Games Tycoon je totiž mnohem rozlehlejší a zábavnější než jakákoliv hra na vývojáře, kterou jsme kdy hráli a i na Steamu její hodnocení od hráčů předčí většinu moderních áčkových titulů.

Reklama

V létě roku 2013 se na Steamu rozpoutala nečekaná horečka. Greenheart Games totiž vydali jednu zajímavou manažerskou strategii (tycoon), v níž jste se mohli starat o partu herních vývojářů a přinést s nimi světu svojí vysněnou hru. Tato strategie dostala název Game Dev Tycoon a i přes početné výtky herních kritiků se jednalo o jednu z mála her, která si na Steamu od hráčů vysloužila hodnocení 10/10 hvězdiček.

Game Dev Tycoon sice nebyla první hra svého druhu – s myšlenkou přenést do digitální podoby vývojářskou práci přišla už v roce 1997 vývojářská společnost Kairosoft, která v Japonsku vydala Game Dev Story (v roce 2010 vyšla pro mobily s Androidem a iOS, kde ji to slušelo více) – zato byla první takto rozsáhlou hrou v nově vznikajícím subžánru a to navíc značně povedenou.

Game Dev Story – mobilní hra o vývoji her.
i Zdroj: PCTuning.cz
Game Dev Story – mobilní hra o vývoji her.

Game Dev Tycoon pochopitelně těžil také z toho, že vyšel na platformě osobních počítačů, které jsou – jak se dozvíte i v samotné hře – pro různé strategie a tycoony jako dělané. Zdaleka největší předností však byla podpora Steam Workshop, díky níž se Game Dev Tycoon dočkal mnoha zábavných herních doplňků a modů.
Game Dev Tycoon v plné kráse.
i Zdroj: PCTuning.cz
Game Dev Tycoon v plné kráse.

V rámci Steam Workshop vyšla hromada podstatných rozšíření, jako například doplnění všech herních konzolí a kombinací žánrů, které kdy byly k vidění, přidání virtuálních konkurentů, které jsme pak mohli také vlastnit, nebo hybridní multiplayerový mód, v němž jsme s dalšími hráči spolupracovali na vývoji, nebo se třeba oddávali sabotáži.

Game Dev Tycoon na Steamu.

Game Dev Story na Androidu (placená / zdarma).

Game Dev Story na iOS (placená).

Možná právě díky širokým herním možnostem, jimiž nás autoři a nadšení fanoušci Game Dev Tycoon zavalovali ještě několik měsíců po vydání, jsme se žádné další hry tohoto střihu dlouho nedočkali. Ledy se prolomily až nyní, kdy vývojáři z Eggcode vydali na Steamu hru Mad Games Tycoon. A to ve velkém stylu. Mad Games Tycoon je totiž jako správná konkurence rozmanitější, propracovanější a ještě o poznání zábavnější než všichni její předchůdci.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama