mailujte-si-s-tiskarnou-a-tisknete-jak-funguje-technologie-hp-eprint
Novinka Mailujte si s tiskárnou a tiskněte. Jak funguje technologie HP ePrint?

Mailujte si s tiskárnou a tiskněte. Jak funguje technologie HP ePrint?

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

1. 8. 2011 10:00 3

Jste jinde než vaše tiskárna a potřebujete na ní poslat dokument? Není problém, ePrint tiskne odkudkoli.

Reklama

Spousta uživatelů si přeje být aktivní i mimo pracovní prostory, přičemž majitelé chytrých telefonů by určitě uvítali tisk možný odkudkoli. Společnost Hewlett-Packard je jednou z mála z těch která má podobnou technologii na slušné úrovni a již na trhu. Nám se do rukou dostala právě tiskárna HP Photosmart Plus B210 s funkcí ePrint.

Mailujte si s tiskárnou a tiskněte. Jak funguje technologie HP ePrint?
i Zdroj: PCTuning.cz

Technologie HP ePrint umožňuje přímo odesílat dokumenty k tisku z jakéhokoliv zařízení s přístupem na internet. Všechny tiskárny s technologií HP ePrint mají svoji unikátní emailovou adresu a tudíž je zřejmé že musí být připojené k internetu, takže uživatel může odeslat požadavek na tisk stejně jako jakoukoliv jinou zprávu, a to bez ohledu na to, kde se právě nachází. Je to tedy snažší než se zdá. Prostě pošlete mail s přílohou ve které je soubor k tisku a po chvíli máte vytištěné dokumenty k dispozici. Rychlost je podobná jako funkce tisku integrovaná v systému (tu můžete samozřejmě využívat také).

Mailujte si s tiskárnou a tiskněte. Jak funguje technologie HP ePrint?
i Zdroj: PCTuning.cz

Tiskárny mají jedinečnou adresu ve tvaru adresa@hpeprint.com. Tu uživatel zjistí při prvním zapnutí, kdy dojde k vytištění dokumentu s informacemi, v nastavení tiskárny nebo při její online registraci do ePrintCenter.

Vše má i několik much. Podpora souborů sice není špatná, ale přesto může dojít k situaci, kdy nebude formát souboru podporován. Produkty MS Office naštěstí pokrývají dostatečně široké spektrum kancelářských souborů - viz seznam.

Služba HP ePrint umožňuje automaticky vytisknout přílohy e-mailů s následujícími druhy souborů:

  • soubory Microsoft Word
  • soubory Microsoft PowerPoint
  • Microsoft Excel - u těchto dokumentů v důrazně doporučujeme před tiskem zobrazit náhled. 
  • textové soubory (.txt)
  • PDF
  • HTML
  • obrázky (.bmp, .jpg, .png, .gif, .tiff)

Tisknout tedy můžeme, co ale když někdo zjistí naší mailovou adresu? I na to bylo myšleno a v ePrintCenter je po registraci možnost nastavit si povolené adresy (tzv. uzamčený režim), nikdo jiný tak nebude mít možnost zneužít váš přístroj i kdyby znal přesný mail. Po povolení opravdu fungují jen zvolené adresy a zbytek je jednoduše ignorován. ePrintCenter zároveň poslouží pro správu tisku a zjištění stavu tiskárny. Většinou vše funguje bez problémů, ale může se stát, že dojde k chybě, což se nám potvrdilo u jednoho PDF souboru, který nešel opakovaně vytisknou. Ve většině případů vše funguje jak má a technologie ePrint určitě stojí alespoň za zkoušku, nikdy nevíte, kdy se může hodit.

Na závěr nesmí chybět tento spot, který nejenže ukáže fungování ePrintu, ale může i pobavit

Nepřehlédněte:

 Zdroj: HP, Vlastní

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama