mapy-google-nyni-poskytuji-i-lokalni-informace-o-pocasi
Novinka Mapy Google nyní poskytují i lokální informace o počasí

Mapy Google nyní poskytují i lokální informace o počasí

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

20. 8. 2011 10:00 1

Nová funkce bere data z weather.com a zobrazuje je na mapě. Přibližováním se pak počasí dělí do jednotlivých krajů nebo dokonce měst.

Reklama

Google nikdy nespí a stále přichází s nějakými novinkami, ať už pro svůj mobilní operační systém Android, nebo pro nějakou ze svých služeb. Nedávno třeba začal ekologizovat své kanceláře a chce co nejvíce zlepšit pracovní prostředí, tedy dostatek denního světla, čerstvého vzduchu a nějakou tu zeleň. To jste si již mohli přečíst v nedávném článku. Poslední novinkou je integrace počasí do map od Google.

Mapy Google nyní poskytují i lokální informace o počasí
i Zdroj: PCTuning.cz
Mapy Google nyní poskytují i lokální informace o počasí
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Na mapě se zobrazuje lokální počasí a jeho detailnost se mění podle úrovně přiblížení. Data jsou brány z webu weather.com, z kterého většinou čerpají informace i widgety a aplikace pro mobilní telefony. Jak se k takovému počasí na stránce maps.google.cz dostanete? Stačí si aktivovat vrstvu Počasí v pravém horním rohu mapy. Pokud navíc kliknete na nějakou oblast, která má informace o počasí, zobrazí se vám týdenní předpověď. Pokud si mapu dostatečně oddálíte (na celou Evropu), uvidíte dokonce oblačnost z meteosatu. V mobilní aplikaci Mapy pro systém Android se tato funkce ještě nenachází, ale v budoucnu by se i zde měla objevit.

Zdroj: TCM

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama