Microsoft ArcTouch - první myš s opravdovou páteří
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Článek Microsoft ArcTouch - první myš s opravdovou páteří

Microsoft ArcTouch - první myš s opravdovou páteří | Kapitola 3

Jan Štěpánek

Jan Štěpánek

10. 2. 2011 02:00 18

Seznam kapitol

1. Úvod do ArcTouch 2. Softwarový gigant a hardware? 3. Technologie BlueTrack 4. Specifikace a obsah balení
5. Obratlovec pod lupou 6. Ale co funkčnost? 7. Hurá do práce... 8. Sakum pikum – doporučuji!

Dnes, kdy se každá druhá myš připojuje k počítači bezdrátově a to ještě za pomoci nano přijímače, chce už kabely málokdo. To samé s obřím USB přijímačem. Jak ale zákazníka oslovit ještě něčím novým? Něčím, co ho zaujme hned na první pohled a přitom bude praktické při běžném používání? S jedním takovým nápadem přišel Microsoft a my se dnes podíváme, jestli se mu to povedlo...

Reklama

Že čtete v označení technologie „blue“, tedy modrá, ještě neznamená, že jde o nějakou velikou revoluci. Rozhodně Microsoft nepřišel s úplně novým snímačem vyvinutým na jiné technologii. Ono se totiž stále jedná o starou známou optiku. Jen kombinace vícero detailů dovolila zvýšit kvalitu a použitelnost obdobného snímače, a především tak zvýšit uživateli komfort při práci.

Microsoft ArcTouch - první myš s opravdovou páteří
i Zdroj: PCTuning.cz

Základem celé technologie je vlastně nahrazení červeného světla modrým. Modré má totiž lepší světelné vlastnosti a navíc je použita LED se širším paprskem, která osvítí rapidně větší povrch než např. laserový paprsek. Díky tomu je sníženo riziko chybného snímání třeba na prašném nebo hrubém povrchu. Právě tato vlastnost dovoluje myším s technologií BlueTrack pracovat i třeba na koberci, který laser nezvládne.

Microsoft ArcTouch - první myš s opravdovou páteří
i Zdroj: PCTuning.cz

Právě odlišný světelný zdroj je tím hlavním prvkem celé technologie, ale k tomu se přidávají ještě další. Např. nový křemíkový snímací čip, který dokáže přijímat větší množství informací. Svůj podíl na kvalitě snímání má i nová čočka, který více světlo rozostří, takže v kombinaci s ostatními novinkami je pak možné s myší pracovat třeba na naprosto lesklém povrchu (i když sklo může být někdy problém), anebo právě na hrubém povrchu jako jsou textilie, koberce apod.

Microsoft ArcTouch - první myš s opravdovou páteří
i Zdroj: PCTuning.cz

Snímač by měl být navíc ještě energeticky méně náročný než ten laserový. Myš pak nabídne buď menší rozměry díky použití slabší baterie, nebo naopak delší výdrž. Je tedy jen otázkou, jaký model požadujete a jaký zvolíte.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama