microsoft-hololens-miri-na-dalsi-trhy-vcetne-cr
Novinka Microsoft HoloLens míří na další trhy včetně ČR

Microsoft HoloLens míří na další trhy včetně ČR

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

2. 11. 2017 09:00

Je tomu již více než dva roky, co Microsoft oficiálně odhalil svůj headset pro rozšířenou realitu nazvaný HoloLens, který byl první holografickou platformou vybavenou sadou API pro vývojáře aplikací pro rozšířenou realitu. Od té doby však byly ale HoloLens dostupné jen velice omezeně na vybraných trzích v Asii, Austrálii, Velké Británii a USA.

Reklama

To by se ale nyní mělo konečně změnit a HoloLens by měly zamířit do řady dalších zejména evropských zemí. Microsoft rozšíření tržní dostupnosti potvrdil na londýnské akci Future Decoded. Konkrétně by jsme se headsetu měli brzy dočkat v 29 zemích četně České republiky. 

Microsoft HoloLens míří na další trhy včetně ČR
i Zdroj: PCTuning.cz

Mimo naši domovinu ho budeme moci zakoupit také v Rakousku, Beligi, Bulharsku, Chorvatsku, na Kypru, v Dánsku, Estonsku, Finsku, Řecku, Maďarsku, na Islandu, v Itálii, Lotyšsku, Lichtenštejnsku, Litvě, Lucembursku, na Maltě, v Nizozemsku, Norsku, Polsku, Portugalsku, Rumunsku, Slovensku, Slovinsku, Španělsku, Švédsku, Švýcarsku a Turecku. 

Microsoft HoloLens míří na další trhy včetně ČR
i Zdroj: PCTuning.cz

Nutno dodat, že se jedná o drahé zařízení, které je k dostání za cenovky 3000 dolarů (65 000 Kč bez DPH) a 5000 dolarů (110 000 Kč bez DPH) ve vývojářské, resp. komerční verzi. Dovolit si ho tedy nemůže každý. Nutno dodat, že zatím neznáme ani konkrétní počet prodaných kusů zařízení. 

Zdroj: NextPowerUp

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama