microsoft-mozna-upustil-od-varovani-abyste-si-neinstalovali-chrome-a-firefox
Novinka Microsoft (možná) upustil od varování, abyste si neinstalovali Chrome a Firefox

Microsoft (možná) upustil od varování, abyste si neinstalovali Chrome a Firefox

Martina Lipertová

Martina Lipertová

17. 9. 2018 10:10

Společnost Microsoft si během testování Windows 10 zřejmě rozmyslela, že bude uživatele varovat před instalací Chromu, Firefoxu a dalších prohlížečů, které konkurují jejímu vlastnímu prohlížeči Edge.

Reklama
Microsoft (možná) upustil od varování, abyste si neinstalovali Chrome a Firefox
i Zdroj: PCTuning.cz

Nová zkušební verze systému Windows, Insider Preview Build 17760 totiž instalaci konkurenčních prohlížečů hláškou nepřeruší. Uvedl to deník Cnet s odvoláním na svůj test.

Starší zkušební verze systému Windows varovala uživatele, kteří se snažili nainstalovat prohlížeče jako je Chrome, Firefox nebo Opera: „Již máte Edge – bezpečnější a rychlejší prohlížeč pro Windows 10“. V dialogovém okně jste potom měli tři možnosti – otevřít Edge, pokračovat v instalaci, nebo přejít do nastavení, abyste toto varování mohli napříště zakázat.

Je zcela zřejmé, že tato funkce, stejně jako i další násilné snahy Microsoftu o prosazování svých produktů mezi uživateli probudila nechuť. A tak se redmondská společnost rozhodla Edge raději prosazovat jiným způsobem. 

Microsoft samozřejmě není jediná společnost, která se své produkty prosazuje mnohdy dost násilným způsobem. Vzhledem ke své velikosti a minulosti je ovšem na očích asi nejvíce.

Zdroj: Cnet

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama