Microsoft představuje počítačové příslušenství pro zdravotně postižené
i Zdroj: Microsoft
Novinka Microsoft představuje počítačové příslušenství pro zdravotně postižené

Microsoft představuje počítačové příslušenství pro zdravotně postižené

David Jiránek

David Jiránek

12. 5. 2022 15:20

Nejen zábava, ale i práce. Microsoft rozšiřuje nabídku příslušenství pro lidi s postižením a po úrazech o nové modulární periferie. Přizpůsobí se na míru komukoliv.

Reklama

V roce 2018 začal Microsoft prodávat Adaptive Controller, tedy modulární Xbox ovladač určený pro lidi s postižením nebo po úrazu. Příslušenství ulehčovalo hraní na Xboxu lidem, kteří by byli jinak fyzicky znevýhodněni. Společnost nyní představuje také obdobu pro počítače zaměřenou nejen na zábavu, ale i na práci.

ovladac-pro-telesne-postizene-hrace-microsoft-xbox-adaptive-controller-se-dostal-do-prodeje

Ovladač pro tělesně postižené hráče Microsoft Xbox Adaptive Controller se dostal do prodeje

Společnost Microsoft uvedla ovladač pro pohybově postižené hráče a to ještě před oficiálním termínem. 

5. 9. 2018 11:00
1

Mezi novinkami jsou zejména malé ovladače disponující řadou tlačítek a myši. Jak ukazuje video od Microsoftu, všechny periferie byly vytvořeny ve spolupráci s lidmi, kteří je potřebují.

Samotné myši jsou kompaktní, bezdrátové a lze je doplnit o 3D součásti přímo na míru, aby vyhovovaly každému. Využijí je leváci i praváci.

Dalším důležitým příslušenstvím je set tlačítek, které mohou zastat funkci klávesnice i gamepadu. Umožňují osazení například směrovým D-padem nebo řadou zkratek. K vidění jsou i různě tvarované části pro snadný úchop, jež si lze vytisknout na 3D tiskárně.

Tlačítka se připojují bezdrátově nebo pomocí USB-C skrze hub, který se poté páruje až se třemi dalšími zařízeními. Každou základnu s tlačítky tím pádem není potřeba párovat zvlášť. Hub má na sobě velká tlačítka, aby jeho ovládání bylo co nejjednodušší. Funkci jednotlivých tlačítek si půjde nastavit.

Příslušenství by na trh mělo dostat na podzim letošního roku. Adaptivní Xbox ovladač se v Česku prodává za 2 990 Kč. Cena obdobného příslušenství pro počítače zatím nebyla oznámena.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama