microsoft-s-windows-8-dorazi-snazsi-instalace-a-predevsim-upgrade
Novinka Microsoft: S Windows 8 dorazí snažší instalace a především upgrade

Microsoft: S Windows 8 dorazí snažší instalace a především upgrade

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

23. 11. 2011 09:00 7

Od zjednodušení a zkrácení celého procesu si v Microsoftu slibují ochotnější přechod uživatelů na novou verzi operačního systému Windows.

Reklama

Uživatelé neradi upgradují a přechází na nové verze OS, alespoň tak to vidí průzkum, který si softwarový gigant nechal vypracovat. A ještě aby ano, celý proces upgradu je příliš časově náročný a pro neznalé uživatele se může stát doslova noční můrou. K jeho dokončení je zapotřebí proklikat více jak 60 instalačních obrazovek a to už odradí spostu uživatelů. I proto bude jednou z novinek ve Windows 8 mnohem rychlejší upgrade ze starších verzí a současně sjednocení k tomu potřebných nástrojů do jednoho.

Microsoft: S Windows 8 dorazí snažší instalace a především upgrade
i Zdroj: PCTuning.cz

Takto vypadal upgrade na Windows 7

Prvním co budete při upgradu provádět je tedy kontrola kompability aplikací a především pak dostatečného výkonu sestavy pro nový OS. Pokud vše proběhne v pořádku, program stáhne obraz operačního systému a budete moci přejít k instalaci. Ta vám bude nabídnuta na současný, nebo jiný diskový oddíl, pro který si budete muset připravit flash disk, nebo DVD o kapacitě 3 GB.

Po stažení instalačních souborů a kontrole kompability si teprve uživatel vybere zda chce provést novou instalaci, nebo upgrade se zálohou. Na následujícím obrázku můžete vidět, jaká data při přechodu ze starších verzí upgrade zachová. U Win 7 se jedná o kompletní upgrade včetně uživatelských dat, nastavení a aplikací, u Visty bez nainstalovaných programů a u nesmrtelných XP dojde k jen záloze uživatelských dat.

Microsoft: S Windows 8 dorazí snažší instalace a především upgrade
i Zdroj: PCTuning.cz

Zatímco dříve uživatele proces zahltil až šedesáti obrazovkami, kterými při upgradu musel projít, u Windows 8 to bude už jen jedenáct. Sníží se i doba potřebná k upgradu a instalaci, což nepochybně všichni uvítáme. Betaverzi osmiček nám Microsoft představí už v lednu a pak budeme moci vše naplno vyzkoušet.

Zdroj: Building Windows 8

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama