microsoft-surface-pro-5-ma-dostat-4k-displej-a-procesor-intel-kaby-lake
Novinka Microsoft Surface Pro 5 má dostat 4K displej a procesor Intel Kaby Lake

Microsoft Surface Pro 5 má dostat 4K displej a procesor Intel Kaby Lake

Mirek Kočí

Mirek Kočí

10. 6. 2016 19:00 3

Společnost Microsoft připravuje pokračovatele svého vydařeného tabletu s klávesnicí, populárního Surface Pro 4. Nástupce bude mít podobný design, ale přijde se spoustou zajímavých vylepšení. Podle nejnovějších zpráv se mimo jiné můžeme těšit na nasazení čipů od Intelu nové generace (konkrétně z rodiny Intel Kaby Lake) a chybět nemá ani jemný displej s rozlišením 4K UHD.

Reklama

V další výbavě chystaného hybridního zařízení bychom měli najít také 16 GB operační paměti pro bezproblémový multitasking, vylepšené dotykové pero Surface Pen, reverzibilní konektor USB-C či grafické karty AMD Polaris nebo nVidia Pascal.

Jak už bylo napsáno v úvodu, v oblasti displeje dojde k výraznému upgradu, nově má být použit zobrazovač s rozlišením 4K (3 840 × 2 160 px). U základní verze Surface Pro 5 se dá očekávat nasazení panelu s rozlišením "jen" 2 560 × 1 440 pixelů.

Prozatím nevíme, kdy Microsoft Surface Pro 5 představí. Dle některých zdrojů by k tomu mohlo dojít už během září. Pravděpodobnější však je, že se tohoto hybridu v obchodech dočkáme až příští rok.

Microsoft Surface Pro 5 má dostat 4K displej a procesor Intel Kaby Lake
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: TB

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama